banner388
banner390
banner410
banner408

Saç Dökülmesi 3 Aydan Uzun Sürüyorsa Dikkat!

Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Server Serdaroğlu, saç dökülmelerine karşı tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi verdi.

banner269

Saç Dökülmesi 3 Aydan Uzun Sürüyorsa Dikkat!

Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Server Serdaroğlu, saç dökülmelerine karşı tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi verdi.

27 Kasım 2019 Çarşamba 12:32
Saç Dökülmesi 3 Aydan Uzun Sürüyorsa Dikkat!

Çoğu insanda saçın bir uzama bir de istirahat evresi olduğuna değinmiştir. Serdaroğlu, saçın uzama evresinin ortalama 5 yıl kadar sürdüğünü daha sonrasında ise istirahat dönemine geçtiğini söylemektedir.

Günde ortalama 80 tel dökülmesinin normal olduğunu dile getirmiştir. Serdaroğlu, bu sayının 200'e ulaşması durumunda saç dökülmesinin fark edildiğini belirtti. 

"Saçın orta çizgisi genişliyorsa ' erkek tipi dökülme ' başladı demektir."

Prof. Dr. Serdaroğlu, mevsimsel geçişlerde, ateşli hastalık, ameliyat, doğum ve stres gibi saç dökülmelerinin görüldüğünü söyleyerek devam etti:

"Bu dönemlerin dışında görülen saç dökülmelerini dikkate almak gerekiyor. 'Erkek tipi saç dökülmesi' dediğimiz kalıcı saç dökülmeleri var. Saçlı deride görülebilecek hastalıkları erken evrede tespit etmek gerekiyor. Herkesin saçı dökülecek. Saç yenileniyor. Saç dökülmesi üç ayı geçiyorsa bunun mutlaka araştırılması gerekiyor. Saçın orta çizgisi genişliyorsa o zaman da 'erkek tipi dökülme' başladı demektir. Saçta yuvarlak boşluklar oluşuyorsa, kızarık ve kaşıntılıysa hastalıktır. Saçınızı her elinize uzattığınızda her seferinde 4-5 saç geliyorsa bu da bir hastalıktır."

"Hızlı kilo kaybı saçları döküyor"

Genetik faktörler ve beslenme alışkanlıkları ile hızlı kilo verdiren bazı diyetlerin de saç dökülmesine dikkat çekerek, şunları ekledi:

"Diyet yaptıktan sonra saç kayıpları yaşanıyor. Vücut bunu bilmiyor. Kalori eksildikçe saç da azalıyor. Hızla kilo vermek saçları döküyor. Bu dönemde dermatoloji uzmanına gidilmeli. Kan ve vitamin seviyelerine, demir depolarına mutlaka bakılması gerekiyor. Özellikle demir depolarının düşük olmaması gerekiyor. Saç sağlığı için kökte meydana gelen hasarların önüne geçmek lazım. Bunun için de yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar ve protein ağırlıklı beslenmek kayıpları önlemek açısından etkilidir."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.