banner388

Rinoplasti ameliyatı süreci nasıl işliyor? Op. Dr. Davut Tepe bilgilendirdi

Kulak, Burun ve Boğaz Uzmanı Op. Dr. Davut Tepe, rinoplasti ameliyat süreci hakkında bilgilendirmede bulundu.

Rinoplasti ameliyatı süreci nasıl işliyor? Op. Dr. Davut Tepe bilgilendirdi

Kulak, Burun ve Boğaz Uzmanı Op. Dr. Davut Tepe, rinoplasti ameliyat süreci hakkında bilgilendirmede bulundu.

22 Eylül 2021 Çarşamba 12:51
Rinoplasti ameliyatı süreci nasıl işliyor? Op. Dr. Davut Tepe bilgilendirdi

Rinoplasti ameliyatı öncesinde ve sonrasında yapılan işlemler hakkında bilgi veren Op. Dr. Davut Tepe şu ifadelere yer verdi:

PLANLAMAYI HASTAYLA BİRLİKTE YAPIYORUZ

Rinoplasti ameliyatı olmak isteyen hastalarımızın önce detaylı muayenesini yapıyoruz. Ondan sonraki süreçte ameliyat planlamasını hasta ile birlikte planlıyoruz. Burun için yapacaklarımıza, ameliyat sonrasında burunun nasıl gözükmesi gerektiğine beraber karar veriyoruz. 

AMELİYAT SÜRECİ 1.5 SAAT SÜRÜYOR

Ameliyata karar verdikten sonraki süreçte de ameliyat öncesi tahlillerini yapıyoruz. Ameliyat süreci yaklaşık 1.5 saat sürüyor. Ameliyattan sonra hastalarımıza yaklaşık 24 saat buz takviyesi öneriyoruz, herhangi bir ödem, morluk veya şişlik oluşmaması için. Ve bir gece hastanede yatırıyoruz. Daha sonra hastayı taburcu ederken burun ve silikon tamponlarını çıkarıyoruz. Bazı hastalarda silikon tampon koymadan dikiş ile birlikte bu ameliyat yapılabiliyor. 

6 AY BOYUNCA KONTROLLER DEVAM EDİYOR

Hastayı taburcu ettikten 1 hafta sonra kontrole çağırıyoruz. O süreçte kullanılması gereken yaklaşık 6 kalem ilaç oluyor. Kontrolde burun sırtındaki ateli ve bandajı çıkarıyoruz ve ikinci bir bandaj yerleştiriyoruz. Bunun yanında yapılması gereken masaj tekniklerini gösteriyoruz. İkinci hafta kontrolünde burun bandajlarını söküyoruz. Bundaki sonraki süreç hastanın burun cildinin ve kemik yapısının, kırıklarının iyileşmesi gereken bir süreç. Hastalarımı ben genellikle 1. ayda ve 2. ayda yine kontrole çağırıyorum. Burun kemik çatısı iyileşmesini ve ödemlerin ne durumda olduğunu kontrol ediyoruz. Bu süreçte hastalar masaja devam ediyor genellikle. Son olarak ameliyattan 6. ay sonra tekrar kontrole çağırıyoruz hastalarımızı. Rinoplasti ameliyatı sonrası burnu küçülttüğümüz için cildin oturması ve ödemelerin gitmesi için 6 ay gibi bir süre var. Bu konuda hastalarımıza sabır diliyoruz. 

Bazı durumlarda ameliyattan sonra iyileşmede sorunlar olabiliyor. O durumlarda masajla, küçük cerrahi müdahalelerle veya dolgu ile düzeltilebiliyor.

Op. Dr. Davut Tepe'ye 0 505 443 31 63 numaralı telefondan İnstagram ve Facebook adreslerinden ulaşabilirsiniz. 

İnstagram: drdavuttepe
Facebook:  drdavuttepe

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.