banner388

Oruç: "Her yıl 164 bin kişiye kanser teşhisi konuluyor"

Samsun'da, "4 Şubat Dünya Kanser Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Oruç: "Her yıl 164 bin kişiye kanser teşhisi konuluyor"

Samsun'da, "4 Şubat Dünya Kanser Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

05 Şubat 2018 Pazartesi 16:20
Oruç: "Her yıl 164 bin kişiye kanser teşhisi konuluyor"

Samsun'da, "4 Şubat Dünya Kanser Günü" dolayısıyla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Kliniğinde etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan onkoloji kliniklerini gezerek hastaları ziyaret etti. 

Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, "Ülkemizde her bir yıl içerisinde yaklaşık 164 bin kişiye kanser teşhisi konulmaktadır" açıklamalarında bulundu.

Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç açıklamalarında, "Kanser dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir. Kanser bireylerde maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Bunun yanı sıra kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de giderek artmasına yol açmıştır. Ülkemizde her bir yıl içerisinde yaklaşık 164 bin kişiye kanser teşhisi konulmaktadır. Türkiye’de görülmekte olan kanserin sıklığı Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika gibi gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkelere göre daha düşüktür. Erkeklerde en sık görülen kanserler akciğer ve prostat iken, türüne bağlı kanserler erkelerde önemini korumaya devam etmektedir. Kadınlarda ise en sık görülen meme kanseri, her 4 kadın kanserinden birisi olmaya devam etmektedir. Biz Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak, 'Erken teşhis hayat kurtarır' sloganıyla tüm Samsunlu vatandaşlarımızı KETEM, Aile Sağlığı Merkezlerine ve Toplum Sağlığı Merkezlerine kanser taramalarını yaptırmak üzere bekliyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.