banner388
banner390
banner410
banner408

Ölen iki çocukta domuz gribi iddiası

Hayatını kaybeden 3 ve 5 yaşındaki çocuklarda domuz gribi virüsü rastlandığı iddia edildi.

banner269

Ölen iki çocukta domuz gribi iddiası

Hayatını kaybeden 3 ve 5 yaşındaki çocuklarda domuz gribi virüsü rastlandığı iddia edildi.

06 Ocak 2018 Cumartesi 10:41
Ölen iki çocukta domuz gribi iddiası

Tokat'ın Erbaa ilçesinde rahatsızlanan ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Hasan ve Esra Köybaşı çiftinin çocuğu Beyza Köybaşı bir hafta önce hayatını kaybetti. Beyza Köybaşı'nın toprağa verilmesinin ardından 3 yaşındaki kardeşi Feyza hastaneden taburcu edildi. Amasya'dan Tokat'a gribal enfeksiyonla sevk edilen 5 yaşındaki bir çocukta hayatını kaybetti. 13 yaşındaki başka bir çocuğun ise H1N1 şüphesi ile tedavi edildiği ve taburcu olduğu öğrenildi.

“ÖZEL DURUM BİLGİSİ YOK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Tokat Valisi Ömer Toraman, "Mevsim itibariyle ülke genelinde Tokat’ta da bazı mevsimsel hastalıklarda tabii olarak bir yoğunlaşma var, soğuk algınlığı, grip ve ona bağlı enfeksiyon gibi. Ocak ayı maalesef geçmiş yılların ortalamalarına göre kurak ve sıcak geçiyor. Bunun da etkisi olsa gerek mevsimsel salgın hastalıklarda döneme bağlı olarak artışlar olabiliyor. Onun dışında özel olarak spesifik bir durum bilgimiz dahilinde değil. Dolayısı ile mevsime bağlı rahatsızlıklar. Bunların çok özel bir durum olduğunu düşünmüyorum açıkçası” dedi.

“HEKİMLERİMİZE SORMAMIZ GEREKİYOR”

Vali Toraman'a H1N1 virüsüne bağlı ölüm olup olmadığı sorulması üzerine, "O isimle isimlendirme yapmamız ne derece doğru olur onu bilemiyorum, uzmanlarımıza, hekimlerimize sormamız lazım” diye konuştu. 

“OLAĞAN DIŞI BİR ŞEY YOK”

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin yaptığı açıklamada, "Şüpheli olanlar mutlaka tetkik için gönderiliyor ve sonuçları değerlendiriliyor. Ama o anlamda paylaşılacak aşikar şuanda bir bilgi yok. Olağan dışı bir şey yok. Şuanda her kış mevsiminde bu dönemde çocuklarda görülen ağır vakalara bizde de rastlanılıyor ve kaybedilen vakalar olabiliyor. Ama bunun teferruatında şöyle diye ifade etmek için şuanda bir şey söylemek mümkün değil” dedi.


DOMUZ GRİBİ Mİ?

Vakaların domuz gribi olup olmadığı ile ilgili soruya ise Rektör Şahin, "Şüpheli vakalar mutlaka tetkik ediliyor. Olağan dışı her yıl görülenlerin dışında bir şey yok” yanıtını verdi. 

TAHLİLLER YAPILDI

H1N1 virüsünden hayatını kaybeden çocuğun olduğu iddialarına karşı Şahin, "Eksik bir bilgi söylemeyeyim. Tetkik için gönderilen tahliller var, sonuçlarını almak lazım. Henüz sonuçlarını görmeden bir şey söylemek mümkün değil’’ dedi.
 

Son Güncelleme: 07.01.2018 16:44
Anahtar Kelimeler:
TokatTokat HaberDomuz Gribi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.