banner388

Obezite İle Mücadeleye Süper Lig Desteği

Obezite ile mücadelede Sağlık Bakanlığı, Süper Ligin 6. haftasında sporseverleri “Her Gün 10 Bin Adım” atmaya davet etti.

Obezite İle Mücadeleye Süper Lig Desteği

Obezite ile mücadelede Sağlık Bakanlığı, Süper Ligin 6. haftasında sporseverleri “Her Gün 10 Bin Adım” atmaya davet etti.

03 Ekim 2016 Pazartesi 13:39
Obezite İle Mücadeleye Süper Lig Desteği

Bakanlık, toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, bireylere yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmayı hedeflediği bu projede, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” hazırladı. Ülkemizde, özellikle kalp damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri gibi obeziteye bağlı hastalıkların azaltılmasının hedeflendiği çalışmada, Süper Lig'de yapılan karşılaşmalarda maç öncesi bilgilendirici ve sağlıklı bir yaşama teşvik edici pankartlarla sahaya çıkılacak. 

BAKANLIK VE TFF EL ELE MÜCADELE EDECEK 

Türkiye'de her yıl 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü olarak kutlanıyor. Yürüyüş Gününde “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı”ndaki paydaşların katılımıyla çeşitli farkındalık çalışmaları yapılıyor. Sağlık Bakanlığı, bu yıl, hareketli yaşam ve obezite konularına dikkat çekmek ve sağlıklı yaşam kültürü konusunda farkındalık oluşturmak için Türkiye Futbol Federasyonu’nun desteğiyle yeni bir projeye imza attı.

SAHADA VE SOSYAL MEDYADA MİLYONLARCA ADIM HEDEFLENİYOR  

Yeşil sahalarda, Süper Lig Turgay Şeren Sezonu 6. Hafta maçlarında futbolcular maça çıkarken “Her Gün 10 Bin Adım” sloganlı pankartlarıyla maç öncesi sosyal bir projeyle sahadaki yerlerini alacaklar.. Dün oynanan, Kasımpaşa-Kayserispor, Karabükspor-Trabzonspor, Çaykur Rizespor-Beşiktaş ve Gaziantepspor-Bursaspor maçlarında sahaya bu pankartlarla çıkıldı. Bugün oynanacak karşılaşmalarda da aynı pankart yer alacak.

 Dünya yürüyüş günü dolayısıyla #hergün10binadım etiketi ile bir Twitter kampanyası da düzenleyen Sağlık Bakanlığı, sosyal medya üzerinden de vatandaşlara ulaşacak.



 

Son Güncelleme: 03.10.2016 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.