banner388

O hastalara aylık bin 80 TL yardım

Sağlık Bakanı ve Samsun milletvekili Ahmet Demircan, tüberküloz hastalarına hem psikososyal destek hem de aylık bin 80 lira maddi yardım verileceğini müjdeledi.

O hastalara aylık bin 80 TL yardım

Sağlık Bakanı ve Samsun milletvekili Ahmet Demircan, tüberküloz hastalarına hem psikososyal destek hem de aylık bin 80 lira maddi yardım verileceğini müjdeledi.

16 Ocak 2018 Salı 13:05
O hastalara aylık bin 80 TL yardım

Bakan Demircan, resmi facebook hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yardımı şu cümlelerle müjdeledi:

"Tüberküloz hastalarına aylık 1080 TL mali yardım yapıyoruz. Hayırlı olsun."

Ülkemizde tüberküloz görülme sıklığı her yıl % 5-7 azalmaktadır. Buna göre 2005 yılında 100 binde 28,5 iken bu rakam 2016 yılında 15,6’ya kadar düşmüştü. Tüberkülozla mücadelede önemli bir adım olan bu yardım Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Yardım Bakanlıkları arasında imzalanan protokol ile hayata geçti.  

Maddi durumu yetersiz olan tüberkülozlu hastalara şimdiye kadar sadece Verem Savaşı Dernekleri üzerinden yardım yapılıyordu. 8 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren protokolle kesin tanı koyulmuş, ihtiyacı olan her tüberkülozlu hastaya her ay bin 80 TL maddi yardım hem de psikososyal destek verilecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, imzalanan bu protokolle dünyada ilk defa ülkemizde kesin tanı konulmuş tüberküloz hastalarına psikologlar ve sosyal çalışmacılar tarafından psikososyal destek verileceği, bu hastalara hayatlarını kaliteli bir şekilde sürdürebilmeleri için aylık 1080 TL mali yardım yapılacağı bildirildi. 

Bu yardımı nasıl alacaksınız?

Hastalığın tedavisinin bitiminden 6 ay sonrasına kadar devam edecek olan bu maddi yardımla ilgili olarak yapılan açıklamanın diğer detayları ise şu şekilde:
 

"Hastalar, Sağlık Bakanlığına bağlı verem savaş dispanserleri tarafından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına bizzat dilekçe ile başvurmaları için yönlendirilecektir. Uygun bulunan hastalara yardımlar, aylık nakdi maaş kartı yolu ile verilecektir. Yardımın devam edebilmesi için hastaların tedavi programlarına uymaları gerekmektedir. Bu kapsamda verem ve SSPE hastalarına tedavi süreleri boyunca aylık bin 80 lira verilecektir."

Son Güncelleme: 16.01.2018 13:10
Anahtar Kelimeler:
Ahmet DemircanTüberküloz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.