banner388

Mutasyon alarmı çalıyor! 81 ile genelge gönderildi

Sağlık Bakanlığı 81 ile koronavirüs ile ilgili genelge gönderdi. Genelgede gerçekleştirilecek olan yeni denetimlere yer verildi.

Mutasyon alarmı çalıyor! 81 ile genelge gönderildi

Sağlık Bakanlığı 81 ile koronavirüs ile ilgili genelge gönderdi. Genelgede gerçekleştirilecek olan yeni denetimlere yer verildi.

12 Mart 2021 Cuma 12:18
Mutasyon alarmı çalıyor! 81 ile genelge gönderildi

Sağlık Bakanlığı 76 ilde tespit edilen mutasyonlu virüsün önüne geçmek için yeni genelge yayımladı. Genelgede, işyerlerinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanımının teşvik edilmesi, işyerlerinde vaka veya temaslı kişilerin zamanında tespit edilebilmesi için filyasyon ekipleri ile işyeri hekimi ve işveren arasındaki işbirliğinin artırılması istendi. 

İşte genelgenin ayrıntıları:

“Kamusal alanların girişinde (Banka, PTT, market, pasaj, işhanı, AVM ve pazar gibi) içeride aynı anda bulunabilecek kişi sayısını gösteren tabela asılacak. Ziyaret ve toplanmaların önlenmesine yönelik mesajlar medya ve sosyal medya kanalları kullanılarak, camilerde hutbeler yoluyla, muhtarlar ve toplumdaki kanaat önderleri vasıtasıyla anlatılacak. Kamusal alanların girişinde (Banka, PTT, market, pasaj, işhanı, AVM ve pazar gibi) içeride aynı anda bulunabilecek kişi sayısını gösteren tabela asılacak.

MAHALLELERDE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Tüm kamusal alanlarda, işyerlerinde, toplu olarak bulunulan alanlara girişte HES kodu sorgulaması yapılacak. Tüm kamu ve özel hastaneler pandemi hazırlık planlarını yeniden değerlendirecek. Okullar denetlenecek. Mahalle denetim ekiplerine ait ilçe planları ve çalışmaları değerlendirilecek ve mahalle atak hızı yüksek olan bölgelerde denetim sıklaştırılacak.”

SURİYELİLER ÖZELLİKLE İZLENECEK

“Suriyeli misafirlerin yoğun olarak bulunduğu yerleşim yerlerinde vaka sayıları, sağlık kuruluşlarına başvuru ve alınan numune sayıları ve pozitiflik yüzdeleri ile ortalama temaslı sayıları yakından takip edilecek.” 

MUTANT VİRÜSLER ARAŞTIRILACAK

“İllerde virüste oluşabilecek yapısal değişikliklerin zamanında fark edilebilmesi amacıyla rastgele seçilen numunelerde mutasyonun tespitine yönelik analizin yapılması sağlanacak.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
:) 2021-03-12 13:43:17

şu ülkeyi 1 aylığına tamamen kapatında sonrasında önümüzü görelim yeter artık.

Avatar
Vatandaş55 2021-03-13 01:00:13

Dolmuşlarda binis alanı oluşturulmalıdır.buralarda HES kodu sorgulanmalı.mecidiye ve çiftlik girişleri HES kodu ile olmalı sadece kamu kurumlarında bulasiyormus gibi sadece oralarda denetim var.ama 1. Hat dolmusunda ve diğerlerinde millet iç içe gidiyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu