banner388

Meme kanseri ve tedavi yöntemleri nedir? Op. Dr. Volkan Kınaş bilgilendirdi

Genel Cerrahi Uzmanı OP. DR. VOLKAN KINAŞ, meme kanseri ve tedavi yöntemlerinden bahsetti. 

Meme kanseri ve tedavi yöntemleri nedir? Op. Dr. Volkan Kınaş bilgilendirdi

Genel Cerrahi Uzmanı OP. DR. VOLKAN KINAŞ, meme kanseri ve tedavi yöntemlerinden bahsetti. 

22 Mayıs 2021 Cumartesi 18:23
Meme kanseri ve tedavi yöntemleri nedir? Op. Dr. Volkan Kınaş bilgilendirdi

Meme kanseri ve tedavi yöntemlerinden bahseden OP. DR. VOLKAN KINAŞ şu ifadelere yer verdi:

"Meme kanseri her 8 kadından birinde görülmektedir. Meme kanseri, memedeki hücrelerin istemsizce büyümesi ve koltuk altı ve çeşitli organları yayılarak ölümcül bir hastalık olabilmektedir.

MEMEYİ KAYBETMEDEN TEDAVİYİ TAMAMLAYABİLİYORUZ

Biz günümüzde erken teşhis ile yakaladığımız meme kanseri hastalarını çok güzel şekilde tedavi ederek ömürlerini etkilemeyecek şekilde hatta memeyi kaybetmeden tedaviyi tamamlayabiliyoruz. 

RİSK FAKTÖRLERİ NELERDİR?

Meme kanserinde risk faktörlerini çeşitlendirebiliriz. Sosyal hayatın içinde çokça bulunmak, hormon tedavisi görmek, obez olmak, fiziksel aktivitenin az olması, aile içerisinde meme kanseri geçiren bireyin olması, erken ergenliğe girmek, menopozun geç gerçekleşmesi meme kanseri riskini artırmaktadır. 

HER KADININ AYDA 1 KEZ KENDİSİNİ MUAYENE ETMESİ GEREKİYOR 

Her kadının ayda en az 1 kez kendisini tedavisi etmesini tavsiye ediyoruz. Muayenede meme dokusunda yada şeklinde en ufak farklılık görüldüğü takdirde doktora başvurulması gerekiyor. Çünkü meme kanserinde erken teşhis hem hayat kurtarır hem meme dokusunu kurtarır. Biz tedavi yöntemi olarak memenin tamamının alınmasından uzaklaşmayı sadece hastalıklı olan bölgenin alınmasına yoğunlaştık. Koltuk altı bezelerinin tamamını almak zorunda da kalmıyoruz. 

HASTA 1 GÜN İÇERİSİNDE TABURCU OLABİLİYOR

Yapmış olduğumuz operasyonun ardından hastamız 1 gün içerisinde taburcu olabiliyor. Özetle meme kanseri riskleri ve gün geçtikçe daha fazla görülmesi ile birlikte çok önem arz etmektedir.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Merkez şubesinde görev yapmakta olan OP. DR. VOLKAN KINAŞ ile @dr.volkankinas kullanıcı adli Instagram hesabı veya 0546 773 73 44 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

İnstagram: dr.volkankinas 

Facebook: drvolkankinas

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.