banner388

Meme Büyüklüğünden Şikayetçi Olanlar Bu Habere Dikkat!

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, meme büyüklüğünden şikayetçi olanlar için meme küçültme ameliyatları hakkında önemli bilgiler verdi.

Meme Büyüklüğünden Şikayetçi Olanlar Bu Habere Dikkat!

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, meme büyüklüğünden şikayetçi olanlar için meme küçültme ameliyatları hakkında önemli bilgiler verdi.

21 Ocak 2017 Cumartesi 11:18
Meme Büyüklüğünden Şikayetçi Olanlar Bu Habere Dikkat!

Özel FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, büyük memelerin kadınları duruşlarından, kıyafet seçimine kadar olumsuz etkilediğini belirterek, “Kadınlarda normalden büyük olan memeler çok ciddi hem estetik sorunu oluştururlar hem de ciddi bir hastalık durumu olarak da kabul edilebilir. Çünkü çok büyük olan memeler kadınların duruşlarını, oturuşlarını, kıyafet giymelerini veya hayatının bütün kademelerini olumsuz yönde etkiler. Omurga üzerinde oluşturduğu baskı nedeniyle bel fıtığından boyun fıtığına, kol ağrısından sırt ağrısına, bir takım pişik ve yaralara kadar çok değişik sağlık sorunların kaynağı olabilir. Dolayısıyla bir kadında normalden büyük bir meme varsa hiç tereddüt etmeden hem sağlık hem de estetik açısından bunun ameliyatla düzeltilebilir olduğunu bilmesi gerekir. Düzeltilmediği takdirde ileride çok ciddi bel ve boyun fıtıklarına kadar sağlık sorunlarına yol açabilir. Hatta kadınlarda kamburlaşmaya kadar gidebilir. Ameliyat olduğu takdirde bu problemlerin olması engellenmiş olur” dedi.

YAŞ SINIRI YOK
Meme küçültme operasyonlarında yaş sınırının olmadığını ifade eden Doç. Dr. Hayati Akbaş, sözlerine şöyle devam etti:

“İri memesi olan kadınlar çoğu zaman özgüven eksikliği yaşayabilir. Aynaya bakmak istemezler. Evli kadınlar kocalarıyla aile ilişkilerinde olumsuzluk yaşar. Hatta boşanmalara kadar gidebilir. Sırf meme büyüklüğünden dolayı boşanmalara kadar giden durumları duymaktayız. Bu nedenden dolayı çok sayıda insan meme küçültme ameliyatı yaptırmaktadır. Çünkü aşırı büyük memeler kadının vücudunun görünümünü tamamen bozar. Bir kadın görünümünden itici bir görünüme gelebilir. Bu meme büyüklüğü sadece kadınlarda değil, çocuklarda da ortaya çıkabilir. Örneğin 15 yaşında bir çocukta sanki 4-5 doğum yapmış, 50 yaşında bir kadının göğsü gibi aşırı büyük göğüsler ortaya çıkabilir. Bu da o çocuğun hayatını allak bullak eder. Ergenlik döneminin getirdiği bir takım sıkıntıları yaşayan bir çocukta birde göğüs büyüklüğünün getirdiği fiziksel kusurluklar çocuğun psikolojisini bozar. Dolayısıyla meme büyüklüğü 14-15 yaşında bir çocukta da olsa, 70 yaşında bir kadında da olsa cerrahi olarak düzeltilmesi mutlaka biz plastik cerrahlar tarafından hem sağlık açısından hem de estetik görsellik açısından önerilmektedir. Meme büyüklüğü çocukta da varsa onun ameliyat olması gerekir. Bir kadında meme büyüklüğü varsa o var olan dönem ameliyat için gerekli olduğu dönemdir. Ameliyatta düzgün, vücudun şekline uygun normal bir göğüs şekline getiriyoruz. Büyüklüğünü küçültüyoruz, şeklini ve sarkmasını düzeltiyoruz. Kadın o ağırlığın getirdiği rahatsızlıklardan kurtulduğu gibi müthiş bir rahatlama ve özgüven kazanıyor. Çünkü çok büyük göğüsleri olan bir kadın göğüslerinden nefret eder. Ben bu konuda eşleri uyarmak istiyorum. Lütfen erkekler eşlerine karşı anlayışlı olsunlar. Bunun tedavi edilebilir, düzeltilebilir bir durum olduğunu hatta mükemmel bir şekilde düzeltilebilir bir durum olduğunu bilsinler. Yaklaşık 2 saatlik bir operasyonla bütün problemlerin ortadan kalkabileceğini bilsinler ve eşlerini teşvik etsinler. Çünkü öbür türlü ciddi sıkıntılarla karşılaşacaklardır. Çocuklarında bu gibi problem olan aileler lütfen dikkatli olsunlar. 14-15 yaş kız çocuğunda meme büyüklüğü varsa, hiç tereddüt etmesinler, estetik plastik cerrahlara başvursunlar. O çocuğu o ağır yükten mutlaka kurtarsınlar. Aşırı meme büyüklüğü ciddi bir rahatsızlıktır. Sadece estetik bir rahatsızlık değil, aynı zamanda bir hastalıktır. Bunun da estetik cerrahi müdahale ile düzeltilebilir olduğu bilinmelidir. Tedaviden sonra hayatlarının yüzde 100 değiştiği, komplekslerin ortadan kalktığı, özgüvenin tamamen yerine geldiği bilinmelidir” 

Son Güncelleme: 22.01.2017 21:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.