banner388

Kışı Fırsata Çevirin

FBM Tıp Merkezi Estetik Kliniği Diyetisyeni Mustafa Tilekli, kış mevsiminin kilo vermede bir fırsat olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Kışı Fırsata Çevirin

FBM Tıp Merkezi Estetik Kliniği Diyetisyeni Mustafa Tilekli, kış mevsiminin kilo vermede bir fırsat olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

02 Aralık 2016 Cuma 16:21
Kışı Fırsata Çevirin

FBM Tıp Merkezi Estetik Kliniği Diyetisyeni Mustafa Tilekli, soğuk havalarla giyilen kalın kıyafetler sayesinde kilo algısının değiştiğini belirterek, "Kış mevsiminde kendimizi olduğumuzdan daha hafif hissediyor, hareket veya egzersizlerimiz de kısıtlanınca hem kilo vermemiz yavaşlıyor hem de daha kolay kilo alıyoruz. Doğası gereği insan vücudunda kış mevsiminde yağ depolama eğilimi artıyor, fakat soğuk havalarda vücudun kan akışı hızlanıyor ve özellikle vücuttaki yağ dokusu vücudun ısısını dengeleyebilmek adına ekstra bir enerji harcama yoluna gidiyor. Bu da beraberinde metabolizma hızında bir artış yaratıyor. Kış mevsiminde bir taraftan soğuk havanın getirdiği bu avantajı değerlendirirken , diğer taraftan soğuk algınlığına karşı da korunmalıyız.” diye konuştu.

BAĞIŞIKLI SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMENİN YOLLARI
Soğuk algınlığının en büyük sebebinin zayıflayan bağışıklık sistemi olduğunu belirten Tilekli, şu tavsiyelerde bulundu:
“Bağışıklık sistemini güçlendirmede herkesin rahatlıkla tüketebileceği birçok gıda mevcuttur. Güçlü bir bağışıklık sistemi ancak güçlü bir bağırsak sistemiyle sağlanabilir, bu ndenle de bağırsak sağlığımıza önem vermeliyiz. Doğal antibiyotik niteliğinde olan soğan ve sarımsağı daha sık tüketip, probiyotik desteği kullanmalıyız.  Zencefil, zerdeçal ve kişniş baharatları ise vücutta biriken, hastalık riski taşıyan mikropların kırılmasında çok etkilidir. Soğuk algınlığı başlangıcını hissettiğiniz anda boğazdaki enfeksiyon başlangıcı için adaçayı-papatya ve karanfil üçlüsü ile hazırlayacağınız çayı ılık olarak içmeli veya gargara yapmalısınız. Soğuk hava içerdiği yoğun oksijen miktarı ile yağların yakılmasında fırsat olarak değerlendirilebilir. Yağlar sadece oksijen varlığında yakılıp enerjiye dönüştürülülebildiğinden soğuk havada yapacağınız egzersizler neticesinde harcadığınız enerji ve yaktığınız yağ miktarı da artacaktır” 

Son Güncelleme: 05.12.2016 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.