banner388

Karıştırıyorsak sebebi var..

Hollandalı araştırmacılar burun karıştırmanın Staphylococcus aureus isimli bakterilerin çoğalmasına sebebiyet verdiğini ifade etti.

Karıştırıyorsak sebebi var..

Hollandalı araştırmacılar burun karıştırmanın Staphylococcus aureus isimli bakterilerin çoğalmasına sebebiyet verdiğini ifade etti.

29 Temmuz 2016 Cuma 10:09
Karıştırıyorsak sebebi var..

Neredeyse her insanın bunu yaptığını görüyoruz, fakat çoğu insan yaptığını söylemez.Herkes içinde yapanlar ise ya uyarılır ya da kınanır.
Burun karıştırma hakkında yapılan araştırmalar sistematik bilimsel çalışma 1995’te Thomson ve Jefferson  araştırmacıları tarafından oluşturulan anket sonucuna yanıt veren 254 kişinin yüzde 91’i burnunu karıştırdığını onaylamış.Diğer  Yüzde 1,2’si oluşturan kısım ise bu işi saatte gerçekleştirdiklerini, diğer iki kişi ise burun karıştırmaktan dolayı burnun içerisinde yer alan dokuyu deldiklerini belirtmiş.

Neden yapılıyor?
Neredeyse hepimizin arada bir gizli elimizin burna gittiğini bir hasta vakası olarak görülmediğini belirtebiliriz.Yaptığımız bu alışkanlığın bize  genel anlamda zarar vermediğini söylemek anlamına gelmez. Bir kulak burun boğaz hastanesinde Hollandalı araştırmacıların yapmış olduğu bir araştırma sonucu , burun karıştırmanın Staphylococcus aureus isimli bakterilerin çoğalmasına sebebiyet verdiğini ifade etti. Peki ya insanlar hala neden hala burun karıştırıyor?Bu konu hakkında henüz verilecek bir cevap yok; ancak daha evvelinde insanlar neden tırnağını kemirir konusu hakkında Tom Stafford’un yazmış olduğu makalede iki ayrı nedenden bahsediyordu: Kendimize gelmenin rahatlığını ve buruna ulaşmanın kolay olması; yani “Burnumuzu karıştırıyoruz, çünkü erişmesi kolay.”  İnsanlar neden burun karıştırır konusu hakkında araştırmalar halen devam etmekte olup Hindistan’da bu konu hakkında yaptıkları araştırmalar sonucugörevli ikii doktora 2012 yılında parodi Nobel ödülü verildi. Parodi Nobel ödülü komik düşünülen konular hakkında araştırma yapanlara veriliyor.Düzenlenen ödül töreninde gerçekleştirmiş oldukları konuşmada doktorlar şu cümlelere yer vermişti: “Herkes başkalarının yaptığı işe burnunu sokmakla meşgulken biz  işimizi başkalarının burnuna sokmayı iş edindik.”

 

Son Güncelleme: 29.07.2016 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.