banner388

Kalp krizi belirtileri nelerdir?

Kalp krizi geçirdiğinizi nereden anlarsınız? Kalp krizine karşı alınacak tedbirler ve yapılması gerekenler haberin detayında.

Kalp krizi belirtileri nelerdir?

Kalp krizi geçirdiğinizi nereden anlarsınız? Kalp krizine karşı alınacak tedbirler ve yapılması gerekenler haberin detayında.

12 Aralık 2018 Çarşamba 18:50
Kalp krizi belirtileri nelerdir?

Kalp krizinin ilk belirtileri göğüs ağrısı, ani terleme baş dönmesi, mide bulantısı, kalp çarpıntısı ya da ritimsiz kalp atışı olabilir. Kalp krizi geçirdiğinizde alabileceğiniz önlem, tedbir ve yapılması gerekenler sizlerle paylaşıyoruz.

KALP KRİZİ BELİRTİLERİ 

Kalp krizi geçirildiği sırada oluşan göğüs ağrısı bıçak saplanmış gibi bir ağrı oluşturabilir. Göğse bir tür baskı uygulandığı yada sıkılıyor gibi hissedilebilir. Bu ağrı 3-4 dakika aralığında sürebilir ve tekrarlanabilir. Göğüs bölgesinde oluşan ağrı vücudun üst bölümlerinde de etkili olabilir. Sırtın üst kısmı, dişler ya da çene ağrısı kalp krizi belirtisi olabilir. Kaygı duymak, mide ağrısı, baş dönmesi ve terleme kalp krizinin başlıca göstergeleridir.

TEHLİKEYE DİKKAT!

Kalbe kan taşıyan damarların tıkanması sonucunda oluşan kalp krizi bazı neden ve hastalıklara göre insanlarda daha kolay oluşmasını sağlayabilir. Sigara kullanımı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, aşırı kilo ve obezite, sağlıksız beslenme, fiziksel aktivite eksikliği, yüksek kan şekerine sahip insanların kalp krizi geçirme riski daha yüksektir.

NE GİBİ ÖNLEMLER ALINABİLİR?

Kalp krizini tetikleyen birçok unsur bulunuyor. Kalp krizinden korunmak için alınması gerek önlemlerin en başında sağlıklı beslenme gerekiyor. Hazır, konserve ve benzeri gıdalar yerine daha çok sebze ve meyve tüketilmeli. Süt ve süt ürünlerinin yağsız ya da az yağlı beslenmesi gerekir. En önemli tedbir yöntemlerinden biride spor. Düzenli şekilde spor yapılması ile kalp güçlenir ve kan dolaşımı düzenlenir.
 

Son Güncelleme: 12.12.2018 23:15
Anahtar Kelimeler:
Kalp KriziKrizKalpTedbir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.