banner388

Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin cevapladı: Vajinismus tedavisi ne kadar sürmektedir?

Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin, vajinismus tedavi süreci hakkında bilgi verdi.

Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin cevapladı: Vajinismus tedavisi ne kadar sürmektedir?

Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin, vajinismus tedavi süreci hakkında bilgi verdi.

05 Ocak 2023 Perşembe 15:47

Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin konuya ilişkin şu soruları cevapladı: 

VAJİNİSMUS NEDİR 

Ben Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sevinç Bilgin. Vajinismus ile de ayriyetten ilgileniyorum. Vajinismus, çifti korku panik ve kasılma ile yaşadığı birçok eski deneyimlerinin etkisiyle ya da bazen sebepsiz yere ilişkiye girmeme girememe durumudur. 

VAJİNİSMUS ONLİNE TEDAVİ EDİLİR Mİ? 

Vajinismus hem 100 yüze hem de online bir şekilde tedavi edilebilir. Tabii ki burada kadının ve erkeğin değerlendirilmesi evlilik yapısının kişilik yapısının değerlendirilmesi gerekmekte. Her kişiye online tedavi uygulanmaz. Öncelikle çiftin değerlendirip bunun hekim tarafından uygun görülmesi gerekmektedir. Bu yüzden burada nasıl tedavi olacağımızdan ziyade sizin için evliliğiniz için hangisi daha uygun olacak bunu hekiminizle ortak karar verip ona göre bir yola girmeniz gerekmektedir. 

VAJİNİSMUS TEDAVİSİ NE KADAR SÜRMEKTEDİR? 

 Vajinismus tedavi süreci asla düşündüğünüz kadar zor değil. Ortalama bir ile 3 seanslık terapi yöntemleriyle çözülmekte. Ama bazen hastanın evlilik yapısı kişilik yapısına göre birkaç ek seans daha gerekebilir. Ancak bir kişi tedaviye başlamadan önce en zor hasta kendiymiş gibi ya da sanki çözümsüz olacakmış hiçbir tedavi kendinde fayda sağlamayacak yapmış gibi düşünebilir. Böyle durumlarda ise tedaviye başlama süreci o çift için gecikiyor ve tedaviye adım atmıyor. Tedaviye adım atmadığını da hastalığın zorlaşmasına dan ziyade çift arasındaki ilişki yıprandığı için ve cinsellik ise karşılıklı güven ve ilişkinin iyi gitmesiyle ortaya çıkan bir durum olduğu için bu sefer bu çiftin artık çözüm arama isteği daha da azalıyor ve var olan yaşanacak kavgalar ya da içe kapanmalarla bu sefer tedavi süreci olumsuz etkilenebiliyor. Bu süreyi uzatmıyor ama ilişkinin hastanın kendisine bedenine evliliğin üzerine olan etkilerine de tam fayda sağlayamamasına sebep olabiliyor ya da çeşitli depresyon ataklarıyla kendini sanki bir kuyunun dibinde ve hiç yardım edilemezmiş gibi hissetmesine sebep olabilmekte. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.