banner388
banner390
banner410
banner408

Her Lokması Tehlikesi Saçıyor! Resmen DNA'nızı Mahvediyor!

Günlük hayatımızda yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için riskli durumlar yaratabiliyor. Bilindiği üzere zararlı yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, diyabet, kolesterol gibi tehlikeli hastalıkların oluşmasında büyük rol oynuyor.

banner269

Her Lokması Tehlikesi Saçıyor! Resmen DNA'nızı Mahvediyor!

Günlük hayatımızda yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için riskli durumlar yaratabiliyor. Bilindiği üzere zararlı yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, diyabet, kolesterol gibi tehlikeli hastalıkların oluşmasında büyük rol oynuyor.

11 Ocak 2023 Çarşamba 22:09
Her Lokması Tehlikesi Saçıyor! Resmen DNA'nızı Mahvediyor!

Severek yediğimiz yiyecekler sağlığımız için oldukça kötü sonuçlara neden olabiliyor. Neredeyse her mutfakta bulunan bazı yiyecekler DNA'ya hasar veriyor. Bu besinler diyabet, kanser, kalp hastalıkları gibi tehlikeli durumların oluşmasına zemin oluşturuyor. Uzmanlar genetiği değiştirilmiş besinler hakkında uyarılarda bulunuyor.

HASTALIKLARA YOL AÇAN YİYECEKLER

İŞLENMİŞ ETLER

Kanserojen bileşenlerin birçoğunu içinde bulunduran işlenmiş etler DNA’ya büyük ölçüde zarar veriyor. Özellikle füme et ve balıklar, pastırma, salam, sosis gibi işlenerek fermente edilmiş besinlerin tüketimin sınırlandırılması konusunda uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor.

HAZIR ÇORBA

İçeriğinde bulundurduğu monosodyum glutamatile hazır çorbalar kansere ve tip2 diyabete adeta zemin hazırlıyorlar. Sık tüketmek ömrü kısaltıyor ve vücutta iltihaplanmaya neden oluyor.

SOSLAR

İçeriğinde yer alan rafine karbonhidratlarla kan şekerini yükselten sos grubu besinler, kanser hücrelerinin oluşumuna ve diyabet riskinin artmasına neden oluyor.

YAPAY TATLANDIRICILAR

Düşük kalorili ya da light adı altında satılan ürünlerin inflamasyon riskini arttırdığını bilmek gerekiyor. Yapay tatlandırıcıların bir kısmının şekerden 300 kat daha tatlı ve zararlı olduğunu bazı bilimsel araştırmalar belirtiyor.

KIZARTMALAR

Sağlıklı ya da sağlıksız her türlü besinin yağda kızarması o besini kanserojen hale getirmeye yardımcı oluyor. Uzmanlar, besileri haşlayarak ya da fırınlayarak tüketmenin çok daha sağlıklı olduğunu özellikle fast food ürünlerde uzak durmak gerektiğini belirtiyor.

RAFİNE KARBONHİDRAT

Beyaz buğdaydan elde edilen beyaz unla yapılan her tülü besin glisemik indeksi otomatik olarak yükseltmeye odaklıdır. Ekmek, kurabiye, kek, pasta, makarna gibi beyaz unlu yapılmış ürünleri tüketimini kısıtlamanız hatta azaltarak tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor.

HAZIR İÇECEKLER

Sağlıklı sandığınız meyve suları adeta şeker deposu. Şekerin olduğu her besin ise DNA düşmanı ve kanser oluşumunu tetikleyici gıdalardır. Meyve suyu dışında soğuk çay, meyveli soda, kremalı kahveler de bu gruba dahildir.

MARGARİN

Trans yağ içeren paketlenmiş yağların birçoğu sağlığınız için son derece zararlıdır. Margarin ve katı yağlar, pankreasın görevini tam olarak yerine getirememesine ve şeker hastalığına sebep oluyor.

ET VE TAVUK BULYON

Sağlık için yüksek risk faktörü olan et bulyon ve tavuk bulyonlar, içeriğindeki bileşenler ile sağlıklı insanın bile sağlığını bozuyor. Sara, obezite, parkinson, Alzheimer gibi hastalıklara neden olan et ve tavuk bulyonlardan kesinlikle uzak durmalısınız.

Kaynak: Mynet

Anahtar Kelimeler:
DnaTehlike
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgut 2023-01-12 14:43:50

Salam sosis filan tamam da pastırma ne alaka pastirma doğal yolla kurutulan hiçbir katkı maddesi olmayan gayet sağlıklı bir ettir.