banner388
banner390
banner410
banner408

Göz tansiyonu (Karasu) belirti vermeden ilerleyebilir

Özel Mediliv Tıp Merkezi Göz Hatalıkları Uzmanı Op. Dr. Vedat Bulut Göz tansiyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu…

banner269

Göz tansiyonu (Karasu) belirti vermeden ilerleyebilir

Özel Mediliv Tıp Merkezi Göz Hatalıkları Uzmanı Op. Dr. Vedat Bulut Göz tansiyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu…

08 Aralık 2021 Çarşamba 16:08
Göz tansiyonu (Karasu) belirti vermeden ilerleyebilir

Halk arasındaki adının Karasu olduğunu belirten Op. Dr. Vedat Bulut “Göz tansiyonu rahatsızlığına sahip olan kişiler genellikle bu durumu anlayamazlar. Çünkü göz tansiyonu belirti vermeden ilerleyebilir. Her yaş grubunda görülebilecek bu hastalık genellikle 40 yaş sonrasında daha sık görülür. Bu nedenle her yıl göz tansiyonu taraması yaptırmaları önerilmektedir” ifadelerini kullandı…

 Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Vedat Bulut göz tansiyonunun belirtileri ile ilgili “Hastaların büyük çoğunluğunda bu hastalık belirti göstermemektedir. Fakat hastalarda görülen sabah baş ağrıları, bulanık görme, gece saatlerinde ışıkların etrafında halkalar görme ve televizyon, bilgisayar gibi ekranlara bakarken göz etrafında ağrı hastalarımızda sıklıkla karşılaştığımız belirtiler arasındadır” dedi.

Op. Dr. Vedat Bulut hastalıkta erken tanının önemi ve tedavi yöntemlerinden bahsederek “Bu hastalığın erken tanısı herhangi bir görme kaybı yaşanmaması adına önemlidir. Bu nedenle hastalarımıza rutin göz muayeneleri sırasında bir göz tansiyonlarını ölçtürmeyi de öneriyoruz. Tanı konulduktan sonraki süreçte hastalığın iyileşip ortadan kalktığını söyleyemeyiz fakat kontrol altına alınarak herhangi bir görme kaybının önüne geçmek hedeflenmiştir. Göz tansiyonunun türüne göre ilaç, cerrahi müdahale ya da lazer önerilmektedir. Herhangi bir şikayet durumunu beklemeden hastaneye giderek ölçüm yaptırmak ileride yaşanabilecek büyük sorunların önüne geçilmesini sağlar” ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.