banner388
banner390
banner410
banner408

Gönüllü Terapistlerden Online Destek

EMDR derneğinin gönüllü terapistleri, doğrudan korona virüs hastaları ile çalışan sağlık çalışanları, korona virüs hastaları, hasta yakınları ve korona virüs ile ilgili temas riski yüksek sahada çalışan diğer çalışmacılara online destek veriyor.

banner269

Gönüllü Terapistlerden Online Destek

EMDR derneğinin gönüllü terapistleri, doğrudan korona virüs hastaları ile çalışan sağlık çalışanları, korona virüs hastaları, hasta yakınları ve korona virüs ile ilgili temas riski yüksek sahada çalışan diğer çalışmacılara online destek veriyor.

03 Nisan 2020 Cuma 12:44
Gönüllü Terapistlerden Online Destek

Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme, Araştırma Geliştirme ve Uygulama Derneği (EMDR) gönüllüleri, virüs salgını nedeniyle zorlayıcı bir süreçten geçen insanlarımız için 400 gönüllü terapistle online destek sunmaya başladı.
Dernekten yapılan açıklama da şu bilgilere yer verildi:

EMDR Travma iyileştirme grubu, tüm dünyayla birlikte ülkemizin de zorlayıcı bir süreçten geçtiği şu günlerde, gönüllü psikoterapistleriyle hizmet vermeye başladı. Doğrudan korona virüs hastaları ile temas halindeki sağlık çalışanlarımız, korona virüs hastaları, hasta yakınları ve korona virüs ile ilgili temas riski yüksek sahada çalışan diğer çalışmacılara, online platformlar üzerinden tamamen gönüllülük ilkesine dayalı bir şekilde ulaşacağız. Ücretsiz olarak vereceğimiz hizmette, randevu sistemi ile haftanın her günü 8:00 -23:00 saatleri arasında ihtiyacı olanlar için hazır olacağız.

EMDR Türkiye Derneği Travma İyileştirme Grubu

500 gönüllüden oluşan ve gönüllü sayısı her geçen gün daha da artan büyük bir ailedir. Bu çalışmada 400’e yakın üyemiz aktif görev almayı taahhüt etmiştir.
1999 yılında 17 Ağustos depremi ile başlayan gönüllülük çalışmalarımız bugün de COVID-19 nedeni ile oluşan bu süreçte devam edecektir.
Kamu ve özel sektörde görev yapan 400'e yakın psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve psikolojik danışmandan oluşan Travma iyileştirme grubu, COVID-19 ile ilgili çalışmalarına başladı.
Türkiye’ deki faaliyetleri 17 Ağustos depremi ile başlayan EMDR, süreçte pek çok olaya müdahale etti.

Bugüne dek, Elâzığ depremi, Van ve Simav depremleri ve terör saldırıları da dahil olmak üzere mağdur olan yaklaşık 30 bin kişiye psikolojik destek sunan EMDR, #onlineheryerdeyiz sloganıyla sosyal medyada da ihtiyacı olanlara ulaşmaya çalışıyor.
Korona virüs mağdurları, aileleri ve sahada doğrudan korona virüsle çalışan sağlık çalışanları, ve diğer kamu çalışanları ve gönüllüler gruba ulaşmak için 05414605390 numaralı WhatsApp hattına ya da Gmail'de emdrhapdestek@gmail.com adresine isimlerini ve yaşlarını belirterek, virüs nedeniyle yaşadıkları sorunları kısa bir şekilde yazmaları yeterli.

E-mail: destek@emdr-tr.org
Emdr dernek tlf: 05336083568

Anahtar Kelimeler:
EmdrOnline Terapi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.