banner388

Fahrettin Koca açıkladı: Tedbirlerde değişen bir şey yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca açıkladı: Tedbirlerde değişen bir şey yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

18 Ağustos 2021 Çarşamba 19:59
Fahrettin Koca açıkladı: Tedbirlerde değişen bir şey yok

Bakan Koca koronavirüs önlemleri neticesinde açıklamalarda bulundu. Açıklamasında okulların açılması ve üçüncü doz vurgusu ön plandaydı.

"Bilim Kurulumuz okullarımızın güvenle açılması için gereken tedbirleri içeren çalışma rehberini hazırladı. Bu hazırlığı MEB ve YÖK ile istişare ederek uygulamaya hazır hale getireceğiz. Okullarımızda yüz yüze eğitim ve bunun sürekliliği tek hedefimiz.

Kimse ben gencim diye tedbirlerden vazgeçmemeli. Tedbirlerde değişen bir şey yok."

ÜÇÜNCÜ DOZ İLE KORUMA DAHA FAZLA

"31 milyon aşılı vatandaşımızın incelenmesi sonucu aşı etkililiği ile ilgili bir çalışma yaptığımızı ve ön sonuçlarını paylaşmıştım. Bu çalışmamız tamamlandı. Üç doz aşı olmuş kişilerin iki doz olanlara göre yoğun bakıma yatışta daha iyi korunduğu anlaşıldı. Üçüncü doz ile koruma daha fazla. İki doz inaktif olmuş vatandaşların üçüncü doz aşı yaptırmasının gerekliliği anlaşıldı.

Ülkemizde yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıracak 18 yaşından küçük kişiler de aşı talebinde bulunabiliyorlar."

12 YAŞINDAN BÜYÜKLER AŞI OLABİLECEK

"Bununla birlikte 12 yaşından büyük ve kronik hastalığı olan çocuklarımız için de aşı tanımlaması yapılmış durumdadır. E-Nabız web sayfasından girerek veliler, çocukları için aşı talebinde bulunabiliyor."

Son Güncelleme: 18.08.2021 20:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.