banner388
banner390
banner410
banner408

Fahrettin Koca açıkladı! Aşıya son iki üç ay

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Aşı için önümüzde 2-3 aylık süre kaldığına göre tünelin ucundaki ışık göründü" dedi.

banner269

Fahrettin Koca açıkladı! Aşıya son iki üç ay

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Aşı için önümüzde 2-3 aylık süre kaldığına göre tünelin ucundaki ışık göründü" dedi.

30 Eylül 2020 Çarşamba 20:48
Fahrettin Koca açıkladı! Aşıya son iki üç ay

Bakan Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

"Salgında hayatını kaybedecek insan sayısının 2 milyonu geçeceğini belirtiyor. Dünya vaka tespitinde yeterince atak ve kararlı hatta istekli değildir. Salgında gözle görülmeyen her risk izole edilmiş riskten çok daha korkunçtur. Amacı hastalıkla etkin mücadele olan vakaya ulaşır. İlerlemiş vakanın müracaatını beklemez. Bu dönemde sosyal davranışlarımız değiştiği gibi ruh durumumuz da değişti. Bazı durumlarda fikir birliğine kolay ulaşıyoruz, bazı durumlarda zor ulaşıyor.

"TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIK GÖRÜNDÜ"

Bakan Koca: "Salgında endişe verici olan tespit edilen vakalar değil, tespit edilemeyen vakalardır. Aşı için önümüzde 2-3 aylık süre kaldığına göre tünelin ucundaki ışık göründü. Bazıları bu tünelden kayıp vermeden çıkmak istiyor. Her vaka hasta değil, testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var. İz sürücüler olan filyasyon ekibimiz ağırlıklı olarak bunları takip ediyoruz. Eğer tespit ile izole edilmezlerde salgının yayılmasına yol açarlar. Söz konusu şartlar yerine getirildiği için bu gruptakiler salgın için 1. öncelikle yeri yoktur. Artık dalgalardan değil vakalardan söz ediyoruz."

Bakan Koca, ölüm iddialarına yanıt verdi: "Ölüm sayıları ile ilgili korkunç iddialar var. Kayıplarımıza saygı gösterin. Ölüm sayılarıyla skor arayışında olanlar, sayıları gerçeğinden yüksek göstermeye çalışanların dayanağı nedir? Ölüm bildiriminde kullanılan form yeni değildir. 2013 yılından beri kullanılmaktadır. Bu belgede yer alan iki hane önemlidir. Biri ölüm şekli diğeri ölüm nedenidir. Vefat sayılarıyla ilgili yanıltıcı iddialar bazı belediyelerin açıklamalarına dayanıyor Belediyelerin verileri kendi illerindeki defin sayılarını ortaya koyar. TÜİK verilerinde dağılım ölen kişilerin ikamet adresine göre yapılmaktadır. Kişi İstanbul'da yaşadığı halde ikamet adresi Sivas ise TÜİK onu Sivas olarak kaydeder. Dolayısıyla belediye ile TÜİK onu başka kaydeder. Bu farkı yılın 9. ayında görürsünüz. 11 il belediyesi verilerine bakıp, sonuç çıkarmak yanlıştır. Yılın sonu beklenirse TÜİK verileri ile diğer verilerin çakıştığı zaten görülecektir. Ölüm sayısını saklama imkanı yok, 2020'deyiz"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali osman yazici 2020-09-30 21:25:51

ulke kimlerin eline kaldi....hayal kurmayin..