banner388

Elektronik sigarada tehlike

Sigaradan kurtulmak isteyenlerin başvurduğu elektronik sigarada tehlike büyük. Zira yağmurdan kaçarken doluya tutulma deyimini andıran bir durum söz konusu.

Elektronik sigarada tehlike

Sigaradan kurtulmak isteyenlerin başvurduğu elektronik sigarada tehlike büyük. Zira yağmurdan kaçarken doluya tutulma deyimini andıran bir durum söz konusu.

26 Ağustos 2017 Cumartesi 14:57
Elektronik sigarada tehlike

Milyonlarca insan tarafından kulllanılan sigaranın zararları artık herkesçe kabul görmüş durumda. Kimileri için bu tehlike işaret etmese de kimi insanlar için sigaradan uzaklaşmak sağlığı korumak için alınan karar olarak karşımıza çıkıyor.

Bazı insanlar sigaranın zararlı etkisinden korunmak için farklı yollar denerken kimileri de elektronik sigara aracılığı ile sigaradan ve zararlarından uzaklaşmanın çaresini arıyor. 

Tıbbi uzmanların onayı olmadan piyasaya sunuluyor

Fakat uzmanlara göre, tütün ürünlerinde zararların azaltılması için insanlara sunulan seçenekler arasında yer alan elektronik sigarada ekonomik çıkarlarla üretilmesi ön plana çıkıyor. Tıbbi uzmanların onayı olmadan satışa sunuluyor.

Uzmanlar elektronik sigarayı tütün ürünleri olarak değerlendiriyor

Uzmanlar elektronik sigarayı, puro-nargile-pipo gibi tütün ürünleri olduğunu ifade ediyor. Nikotin sunan bu ürünün tütün endüstrisi tarafından üretildiği görüşünü belirtiyor. 

Sigaranın zararlarından kaçarken doluya tutuluyor

Elektronik sigara içerisindeki nikotin miktarı arttırılabiliyor. İçerisinde nikotin miktarı 100 mg’a kadar yükselmesi halinde zehirlenmelere neden olabiliyor. Sıvının deri ile teması ise ciddi tehlikeler barındırabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre elektronik sigara çocuklardan ve riskli gruplardan uzak tutulmalı. 1 kartuş içerisinde 10-250 nefes nikotin olması 5-30 sigaraya denk gelmesi anlamına geliyor.
 

Kaynak: Yeni ŞAFAK

Son Güncelleme: 26.08.2017 15:38
Anahtar Kelimeler:
Elektronik Sigara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2017-08-26 16:09:45

İngiltere Sağlık Bakanlığı e-sigarayı normal sigaraya göre daha az zararlı diye teşvik ederken,Avrupada Tr dahil sadece 2-3 ülkede yasakken,sigaradan vergi alacaz diye milleti e-sigaradan soğutmaya çalışan böyle masabaşı haberleri yayınlamayın.Diğer bir mevzu pillerin patlaması.Gidip ucuz,dandik pil alırsan mutlaka patlar her elektronik alet için geçerli.Kaliteli bile olsa Samsung kaç tane note 7 toplattı piyasadan pili patlıyor diye?