banner388
banner390
banner410
banner408

El titremeniz varsa bu habere dikkat!

Nöroloji Uzmanı Opr. Dr. Osman Demir, el titremelerinin başlıca sebeplerini sıralayarak nörolojik hastalıkların habercisi olduğunu belirtti.

banner269

El titremeniz varsa bu habere dikkat!

Nöroloji Uzmanı Opr. Dr. Osman Demir, el titremelerinin başlıca sebeplerini sıralayarak nörolojik hastalıkların habercisi olduğunu belirtti.

03 Aralık 2019 Salı 20:33
El titremeniz varsa bu habere dikkat!

Günlük hayatı olumsuz etkiliyor

El titremesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Nöroloji Uzmanı Opr. Dr. Osman Demir; “Vücudun bir kısmındaki kasların istemsiz olarak ritmik bir şekilde kasılması ve gevşemesi sonucu ortaya çıkan el titremesi (tremor) hareketi, günlük hayatın stresinden nörolojik rahatsızlıklara kadar birçok farklı sebeple ortaya çıkabilir. Günlük hayatımızı olumsuz etkileyen bu durum, altında son derece önemli nedenler oluşturabilen bir rahatsızlık türüdür. Ellerde titremenin şiddeti hafif olabileceği gibi yeme, içme, kişisel ihtiyaçlarını gidermede güçlük yapabilecek düzeyde çok şiddetli olabilir. Bazı el titremeleri sebebi bilinmemekle birlikte sıklıkla ailesel geçişlidir. Altta yatan ciddi bir hastalık yoktur. Fakat el titremesinin nedenin ilk olarak nörolojik hastalıkların belirtisi olabileceğidir” dedi.

Titreme, kalıcı veya geçici olabilir

Dr. Demir; “Bilimsel adı ‘tremor’ olan titreme, istemsiz oluşan, ritmik, sallanma şeklindeki bir eklem hareketi olarak tanımlanıyor. Ellerde titreme yapan nörolojik hastalıkların içerisinde en çok bilineni ‘parkinson’ hastalığıdır. Fakat bunun dışında, düşük kan şekeri, stres, ilaçların yan etkileri, aşırı aktif troit bezi, alkol yoksunluğu, sinir hasarı, MS hastalığı (multiple skleroz), esansiyel titreme (tremor) hastalığı gibi durumlarda buna sebep olabilir. Titreme altta yatan sebebe bağlı olarak geçici veya kalıcı olabilmektedir. Kan tahlilleri, beyin, omurilik ve sinir sitemine yönelik tetkikler yapılarak kesin bir tanı koyulup tedavi süreci başlatılmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
SağlıkSamsunEl Titremesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.