banner388

Doç. Dr. Özgür Çelik bilgilendirdi: Beyin tümörü belirtileri nelerdir? 

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özgür Çelik, beyin tümörü hakkında merak edilenler konusunda bilgilendirmede bulundu. 

Doç. Dr. Özgür Çelik bilgilendirdi: Beyin tümörü belirtileri nelerdir? 

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özgür Çelik, beyin tümörü hakkında merak edilenler konusunda bilgilendirmede bulundu. 

07 Eylül 2021 Salı 16:15
Doç. Dr. Özgür Çelik bilgilendirdi: Beyin tümörü belirtileri nelerdir? 

Beyin tümörüne hakkında bilgi veren Doç. Dr. Özgür Çelik şu ifadelere yer verdi:

BEYİN TÜMÖRÜ BELİRTİLERİ NELERDİR? 

Tümörün yerleştiği beyin bölgesine ve etkilediği beyin bölgesine göre değişkenlik gösterir. Ayrıca boyutuda yaratacağı bulgular açısından değişkenlik gösterebilir. 

Baş ağrısı, nöbet geçirme, vücut uzullarından birinde veya birkaçında kuvvetsizlik, kusma gibi şikayetler beyin tümörlerinde en sık karşılaştığımız şikayetlerdir. 

BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYATI NEDEN YAPILIR? 

Beyin tümörü ameliyatı 3 nedenle yapılır;

1. Neden: Tümörlü dokunun beyinden arındırılması,
2. Neden: Genişleyemeyen bir bariyerle çevrili kafa içerisinde beyin dokusunu sıkıştıran, kontrolsüz çoğalan bir dokunun çıkarılarak kafa içi basıncın normalize edilmesi ve oluşan bulguların geri döndürülmesi, 
3. Neden: Beyin tümörü türünün alt tipinin belirlenmesi ve buna göre ilave tedavilerin (ilaç tedavisi, ışın tedavisi gibi tedaviler) yolunun açılması için yapılır. 

BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYAT NE KADAR SÜRER?

Beyin tümörü ameliyatları sanıldığı genellikle uzun ameliyatlar değildir. Standart olarak karşılaştığımız tümörlerin ameliyatları 1.5-2 saat sürmektedir. Sanıldığı gibi uzun yatış gerektiren ameliyatlar değildir. 1 gün yoğun bakım, 1 gün servis koşulunda yatış sağlayan hasta taburcu edilir.

BEYİN TÜMÖRÜ SONRASI AĞRI OLUR MU? 

Beyin tümörü ameliyatı sonrası hastalar "Çok ağrım oldu" gibi yakınmalar dile getirmezler. Esas hastalığın seyri ile ilgili süreç çıkartılan tümörün incelemesi sonucunda ortaya çıkan kanıya bağlı olarak değişmektedir. Bazı tümör türlerinde yapılan cerrahinin yeterli olduğunu söylememiz mümkünken ameliyat sonrası üreme potansiyeli olan türlerde ise ışın ve ilaç tedavisi alınabilmesi gerekmektedir.

Detaylı bilgi ve iletişim için Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özgür Çelik ile aşağıdaki iletişim adreslerinden irtibat kurabilirsiniz.

Mail: info@drozgurcelik.com
Telefon: 0501 320 33 20 
İnstagram: @docdrozgurcelik

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.