banner388

Doç. Dr. Önder Çinar bilgilendirdi: Böbrek taşı belirtileri nelerdir?

Samsun Hastanesi'nde görev yapmakta olan Üroloji Uzmanı Doçent Doktor Önder Çinar, böbrek taşı hakkında merak edilenleri yanıtladı. 

Doç. Dr. Önder Çinar bilgilendirdi: Böbrek taşı belirtileri nelerdir?

Samsun Hastanesi'nde görev yapmakta olan Üroloji Uzmanı Doçent Doktor Önder Çinar, böbrek taşı hakkında merak edilenleri yanıtladı. 

20 Ocak 2023 Cuma 17:39

Doç. Dr. Önder Çinar konuya ilişkin şu bilgilere yer verdi:

HANGİ KİŞİLERDE DAHA SIK GÖRÜLÜR? 

•Böbrek taşlarının nedenleri arasında en önemlisi aile öyküsü olmasıdır. Ailesinde annesinde ya da babasında böbrek taşı olanlarda böbrek taş hastalığı sık görülmektedir.  

•Bunun yanı sıra obezitesi olanlarda, yetersiz fiziksel aktivite yapanlar da tekrarlayan üriner enfeksiyonu idrar yolu enfeksiyonuna olanlarda yine böbrek taşları sık görülmektedir. 

•Yüksek miktarda protein alanlarda ve tuzu çok fazla tüketen bireylerde yine böbrek taşları sık görülmektedir.  

BÖBREK TAŞI BELİRTİLERİ

•Böbrek taşlarının birçoğu belirti vermez ancak hastalar da yan ağrısı, idrar yaparken yanma, idrarda kanama gibi bulgulara neden olabilir.  

•Bunun dışında hastalar da geçirmekte oldukları idrar yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak ateş bulantı kusma gibi bulgulara da neden olabilmektedir.  

•Yan ağrısı, bulantı, kusma, idrar yaparken yanma, kanama gibi bulgularınız varsa bu bulguların altında taş hastalığı olabilir bir üroloji uzmanına mutlaka görüşmeniz gerekmektedir. 

Samsun Medicana İnternational Hastanesi'nde görev yapmakta olan Doç. Dr. Önder Çinar ile 0505 950 4311 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

İnstagram: dr.ondercinar

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.