banner388

Dikkat! Sağlığınızdan Olmayın

Dünya genelinde son 10 yılda yapılmakta olan araştırmalar sonucu, alkol tüketiminin kanserin 7 çeşidinin ortaya çıktığı durumunu ortaya koydu.

Dikkat! Sağlığınızdan Olmayın

Dünya genelinde son 10 yılda yapılmakta olan araştırmalar sonucu, alkol tüketiminin kanserin 7 çeşidinin ortaya çıktığı durumunu ortaya koydu.

28 Temmuz 2016 Perşembe 13:11
Dikkat! Sağlığınızdan Olmayın

Yeni Zelanda'da Otago Üniversitesi Koruyucu İlaç Bölümünden Dr. Jennie Connor ve çalışma ekibi, geçtiğimiz son 10 yılda Dünya Kanser Araştırma Fonu ile Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer kuruluş ekiplerince düzenlenen çalışmalardan etkilenerek, alkol kullanımının ağız, gırtlak, göğüs, kolon, karaciğer, yemek borusu ve bağırsak kanserlerine yol açtığı kanıtına vardı.
Connor, yaptığı araştırmalarda yanlızca  2012 yılında alkol kullanımının neden olarak görüldüğü kanser çeşitlerinden yaşamını yitirenlerin sayısının yaklaşık olarak 500 bin olduğunu ifade etti. Connor, az olarak tüketilen alkolün bile kansere davetiye verdiğinin tespit edildiğini ifade etti.

Dünya Kanser Araştırma Fonu üyesinden Susannah Brown belirttiği ifadede  "Sürdürülen araştırmaların elde edilen neticelerine göre , alkol tüketiminde artma gözlendikçe, kansere davetiye çıkarmanın riskinin de o kadar arttığını görüyoruz." açıklamasına yer verdi.
Alkol ile kanser arasındaki bağlantılı köprü bütünüyle ifade edilmese bile  tüketilen alkolün DNA'ya büyük ölçüde zarar verdiği ve hücrelerde mutasyona neden olduğu ifade ediliyor.
Elde edilen sonuçları değerlendiren uzmanlar, kanser riskinin azalması için alkol tüketiminin azaltılması konusunda çağrı yapıyor.

 

Son Güncelleme: 28.07.2016 13:37
Anahtar Kelimeler:
KanserDünyaDnaYeni Zelanda
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.