banner388

Corona virüsünü nasıl önleriz? UNICEF açıkladı

Dünyanın birçok ülkesine yayılan corona virüsünden korunma yöntemleri nelerdir?

Corona virüsünü nasıl önleriz? UNICEF açıkladı

Dünyanın birçok ülkesine yayılan corona virüsünden korunma yöntemleri nelerdir?

10 Mart 2020 Salı 22:22
Corona virüsünü nasıl önleriz? UNICEF açıkladı


Corona virüsü; 400-500 mikrohücre çapına sahip olduğundan ve boyutlarının küçük olmasından dolayı sıradan bir maske bile virüsün vücuda girişini önler. Bu nedenle maske seçiminde kalınlığına veya ebatına dikkat etmeye gerek yoktur. Virüsün hava yoluyla bulaşma ihtimali düşüktür. Çünkü Corona virüsü havaya değil, yere yerleşir.
Virüs, metal bir yüzeye bulaştığında 12 saat yaşar. Eğer sık sık ellerimizi yıkarsak virüsün etkisi kalmayacaktır. Kumaşlara bulaştığında 9 saat kalan virüs için ise kıyafetleri düzenli yıkamak ve güneşte kurutmak öbem taşır. 10 dakika boyunca ellerde yaşayan Corona virüsü için cep boy dezenfektan kullanmak yeterli olacaktır. 

SICAK YERDE ÖLÜYOR

Sıcak bölgede yaşayamayan virüs için en iyi yöntem; dondurma gibi soğuk yiyeceklerden uzak durup sıcak içecekler tüketmektir. Tuzlu suyla gargara yapmakta virüsün bademciklerden akciğere gitmesini önler.
Tüm bunlara uyulduğunda Corona virüsünden korunulmuş olunur.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mahmut 2020-03-11 10:04:16

bence doğru

Avatar
Murat 2020-03-11 12:25:22

Bu bilgiler unicef sayfasında yok. Haberin kaynağı nedir?

Avatar
Okam 2020-03-11 12:45:32

Cansu Hanim. Kaynak da belirtebilir misiniz? Diğer haber kanallari bu saydiklarinizin bir hurafeden ibaret oldugunu söylüyor da sizde yayımlamışsınız.