banner388

Canan Karatay'ın bu seferki hedefi enerji içecekleri

Prof. Dr. Canan Karatay, enerji içeceklerinin neden olduğu hastalıklar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Canan Karatay'ın bu seferki hedefi enerji içecekleri

Prof. Dr. Canan Karatay, enerji içeceklerinin neden olduğu hastalıklar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

17 Ekim 2017 Salı 11:22
Canan Karatay'ın bu seferki hedefi enerji içecekleri

Canan Karatay'ın geçtiğimiz günlerde bardak bardak zeytin yağı için açıklamaları gündemde yerini korurken ünlü profesöt bu kez ise hedefine enerji içeceklerini aldı. Karatay, "Enerji içecekleri insan sağlığı için zehirdir" ifadelerini kullandı.


İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Enerji içeceklerinin içine koyulan yüksek miktardaki mısır şurubu şekeri ve kimyasallar insanın bağışıklık sistemini çökertir, bağırsakları mahveder, beyni mahveder. Verdiği enerji bir-iki saat sürse dahi insanı perişan hale getirir. O birkaç saat için verdiği enerji mutluluk hissine insanlar bağımlı olur. Dediğiniz gibi alkolden daha tehlikeli bir şekilde karaciğeri yağlandırır. Alkolden daha tehlikeli bir şekilde beyni bozar, bağırsakları bozar, bağışıklık sistemini çökertir ve her türlü hastalığın temeli atılmış olur" açıklamalarında bulundu.


HANGİ HASTALIKLARA YOL AÇAR?

Canan Karatay enerji içecekleri ile ilgili olarak, "İşte bu şekerli içecekler, şekerli gazlı içecekler dahil, enerji içecekleri bağırsaklardaki dost bakterileri öldürüyor, bağırsak hücrelerini parçalıyor. Bununla beraber düşman bakterileri çoğaltıyor, şeker hastalığının temeli atılıyor. Tiroit, haşimato, alzheimer, kanserler, şeker hastalığı, tansiyon hastalığı, böbrek hastalığı, karaciğer yağlanması, pankreas hastalığı Tip1 ve Tip2 diyabet gibi hastalıkları tetikliyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.