banner388
banner390
banner410
banner408

Canan Karatay'dan çok konuşulacak açıklama

Sağlık biliminin tartışmasız en ünlü isimlerinden Prof. Dr. Canan Karatay, erkeklerin kadınlara oranlara daha kısa ömürlü olduğunu söyledi.

banner269

Canan Karatay'dan çok konuşulacak açıklama

Sağlık biliminin tartışmasız en ünlü isimlerinden Prof. Dr. Canan Karatay, erkeklerin kadınlara oranlara daha kısa ömürlü olduğunu söyledi.

07 Aralık 2017 Perşembe 19:07
Canan Karatay'dan çok konuşulacak açıklama

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen ‘Kendine iyi bak’ projesi kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Karatay, erkeklerin kadınlara oranla daha kısa ömürlü olduğunu belirtti. Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen "Beden ve Ruh Sağlığı" konulu söyleşide sağlıkbeslenmenin önemine vurgu yapan Karatay, "Burada X ve Y erkek kromozomunu görüyorsunuz. Burada da bunu görüyoruz. Erkeklerde X ve Y kromozomu var biliyorsunuz. Y kromozomuna bakar mısınız bir bacağı eksik. Yani bir bacağın kökten itibaren telomeri eksik. O sebeple erkeklerin ömrü kadınlardan daha kısa oluyor. Onun için kendinize iyi bakacaksınız. Erkek milletine söylüyorum. Sizin bir telomeriniz zaten baştan eksik, doğuştan eksik. Bir de trans yağlara dikkat edin, fabrikalarda üretilen yağlara. İşte esas hastalık sebebi bunlardır. Kesinlikle yağsız hayat mümkün değildir” dedi.

"Bizim temel ihtiyacımız yağ"

Vücudun yağlara çok ihtiyacı olduğunu aktaran Karatay, “Karbonhidrata hiç ihtiyacımız yok. Temel ihtiyacımız yağ. Şimdi kötü yağlar olarak, zararlı yağlar, iyi yağlar kötü yağlar dedik. Doğada 30 türlü yağ var. Bunlar bozulmamış işlenmemiş olduğu zaman sağlıklıdır. Yalnız iki türlü yağ hastalık sebebidir. Bunlardan biri trigliseritler. Trigliseritleri yükselten yağlar, şekerler, karbonhidratlar, baklavalar, börekler, makarnalar falan. Onun için Canan Karatay ‘Şeker, en tatlı zehirdir’ diyor. Trigliseritler en büyük hastalık sebebidir. Bu biliniyor artık. Birde trans yağlar var. Trans yağlar da doğal olman yağlardır. Doğal olmayan sıvı yağlar. Bunlar vücudumuzda değil, hayvan vücudunda değil, fabrikalarda üretilen her türlü fabrikasyon olan gıdalarda, pakete konmuş gıdalarda oluşan suni yağlardır. İşte hastalık sebebi bunlardır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.