banner388

Botoks Yüzü Şişirmez!

Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, toplumdaki yaygın inanışının aksine botoksun bir yılan zehri olmadığını söyledi.

Botoks Yüzü Şişirmez!

Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, toplumdaki yaygın inanışının aksine botoksun bir yılan zehri olmadığını söyledi.

18 Mart 2017 Cumartesi 12:06
Botoks Yüzü Şişirmez!

Botoks’un gerçek adının clostridium botulinum olan bir bakterinin salgı maddesi ve protein yapıda olduğunu ifade eden FBM Özel Tıp Merkezi Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, “Bu salgının toksin etkisi, aşılarda da olduğu gibi biyo-teknoloji laboratuvarlarında işlemlerden geçirilerek tıbbi olarak kullanıma uygun hale getirilmiştir. Nasıl ki menenjit aşısı yapılan çocuklarda menenjit hastalığı gelişmiyorsa, ilaç haline getirilmiş olan botoks da, zehir etkisi yapmaz ve uygulanması kasların aşırı kasılması ile ilgili istenmeyen durumlarda tedavi edici veya koruyucu önlem niteliğindedir. Toplumdaki yaygın inanışın aksine botoks bir yılan zehri değildir” dedi.

Botoksun Tıpta, Estetik ve Estetik Dışı Kullanım Alanları

Botoksun migren tedavisinde de yaygın olarak kullanıldığının altını çizen Dr. Ettekin, “Cilt kırışıklarının önlenmesi ve giderilmesi, gece çene sıkma ve diş gıcırdatmaya bağlı hacim artışı gelişmiş çene kasına yapılan uygulama ile diş sıkma sorununun ve kare yüz oluşumunun düzeltilmesi, ağız kenarlarını aşağı çekerek kişide mutsuz ve yaşlı ifadeye neden olan kasa uygulayarak dudaklarda gülümseme intiba oluşturan duruşun sağlanması, gülerken üst damağın aşırı görünür olduğu gummy smile patolojisinin düzeltilmesi, mezobotox şeklinde cilde uygulanarak tüm yüzde ve boyunda lifting etkisinin sağlanması, boyun kırışıklıklarının giderilmesi, koltuk altı el, ayak terlemesi tedavileri ve daha fazlası botoksun medikal estetikteki kullanım amaçlarıdır. Ayrıca migren tedavisinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Tıptaki diğer kullanım alanları istem dışı veya kontrolsüz kas kasılmaları yapan tüm distonilerdir” diye konuştu.

Botoksun Uygulanması ve Mekanizme Etkileri

Botoksun uygulanması ve etki mekanizması hakkında bilgi veren Dr. Ettekin, “Botoks uygulaması;  ilacın, insülin iğnesinden bile ince iğne uçları kullanılarak, etkilemek istediğimiz kasın veya kas gruplarının içine minik enjeksiyonlar şeklinde verildiği, neredeyse acısız denebilecek basit bir enjeksiyon uygulamasıdır. Uygulandığı alanda o bölgeye sinirler tarafından gönderilen ‘hareket et’ komutunu azaltır veya engeller. Bu hareket kısıtlılığı kaslara yapışık durumdaki cilt ve cilt altı dokunun da hareketsizliği demek olduğu için, kas hareketlerinin ciltte yarattığı kırışma görüntüsü ve kırışıklıkların giderek derinleşmesinin önüne geçilmiş olur. Yani cilt istese de kırışamaz’’ şeklinde konuştu.

Botoks, uygulandığı alanda şişlik meydana gelmez

Botoksun bir dolgu maddesi olmadığının altını çizen Dr. Ettekin, “Kullanım amacı yüze volüm kazandırmak, hacimlendirmek değildir. Botoks sadece aşırı kasılıp üzerindeki cildi kırıştıran kasların hareketlerini yatıştırmak için kullanılır. Bu nedenle botoks uygulaması sonrasında yüzümüzde herhangi bir şişlik meydana gelmez. Doğallığın korunmak istendiği botoks dozlarının tatbikinde yüzümüzün genel görünümünde herhangi bir değişim olmaz. Botoks tatbikinin kırışıklıkları engelleme süresi ortalama 4-6 aydır. Kişiden kişiye değişiklik gösteren bu sürenin sonunda botoksun etkisi tamamen ortadan kalkar. Etki devam etsin istiyorsak uygulamaların düzenli aralıklarla devamı önerilmektedir. Botoks yaptırmayı bıraktığınızda veya uygulamaya ara verdiğinizde kırışıklıklar daha kötü hale gelmez ama botoks yapılmadan hemen önceki görünüm üzerinden yaşlanma ve kırışma süreci kaldığı yerden devam eder” şeklinde botoksla ilgili tıbbi bilgilendirmede bulundu.

Gökhan İÇKİLLİ

Son Güncelleme: 19.03.2017 20:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.