banner388

Botoks nedir? Kimlere uygulanır? YSS Klinik bilgilendirdi

Op. Dr. Yavuz Sultan Selim Cerrah, botoks konusunda merak edilenleri cevaplandırdı. Botoks nedir, kimlere uygulanır, etkisi ne kadar sürer? İşte detaylar...

Botoks nedir? Kimlere uygulanır? YSS Klinik bilgilendirdi

Op. Dr. Yavuz Sultan Selim Cerrah, botoks konusunda merak edilenleri cevaplandırdı. Botoks nedir, kimlere uygulanır, etkisi ne kadar sürer? İşte detaylar...

09 Nisan 2021 Cuma 16:36
Botoks nedir? Kimlere uygulanır? YSS Klinik bilgilendirdi

İşte botoks hakkında merak edilenler:

BOTOKS NEDİR?

Botoks, bir bakteri toksinidir ve günümüzde ilaç haline getirilerek medical estetik için kullanılmaktadır. 

BOTOKS NE İŞE YARAR? 

Botoksun amacı, yüzümüzde bazı bölgelerdeki mimik kaslarının ileriye yönelik oluşturacağı çizgilenme ve kırışıklıkları engellemek ve var olan ince kırışıkları da yok etmektedir. Çok derin kırışıklıklar için botoks yeterli değildir, bunun için ek uygulamalar yapmaktayız.

BOTOKS KİMLERE UYGULANABİLİR?

18 yaşından itibaren botoks uygulaması yapılabilir, herhangi bir zararı yoktur. Ancak hasta seçimi önemlidir. Özellikle mimiklerini çok kullanan hastalar ile ilaç yapılmasına uygun olmayan hastalar dışında botoks uygulaması rahatlıkla uygulanabilir. Bunların dışında ise hamile ve bebeğini emzirme durumunda olan anneler ile uygulamada kullanılan ilacın etken maddesine alerjisi bulunan hastalara botoks gerçekleştirmiyoruz. Bir kaç kas hastalığı bulunan hasta gruplarına da botoks uygulaması gerçekleştirilemiyor.

BOTOKSUN ETKİ SÜRESİ NE KADARDIR? 

Botoksun etki süresi genellikle 4 ile 6 ay arasındadır. 15. günde etkisi maksimum seviyeye ulaşır 4 ay kadar bu yüksek seviye devam eder. 4 aydan sonra giderek azalır 6 ayda ise ilacın etkisi kalkar. 

BOTOKS TEK SEANSTA YAPILMAMALIDIR

Önemli olan botoksun yapılma şekli ve kontrolleridir. Botoks kesinlikle tek seansta yapılmamalıdır. Hasta ilk geldiğinde ufak bir doz uygulanır, 15. günde botoks maksimum seviyede etkisini gösterdiği zaman gerekli olan ek doz uygulaması gerçekleştirilir. 15 ila 30 gün arası yine ek doz uygulaması yapılabilir. Fakat 1. ve 4. ay arasında botoks uygulanmasını tekrar yapmıyoruz. İdeal olarak botoksun 6-7 ay aralıklarla yapılmasını tavsiye ediyoruz. 

BOTOKS SONRASI HANGİ SORUNLAR ORTAYA ÇIKABİLİR? 

Botoks işleminden sonra baş ağrısı, işlem yapılan bölgelerde kızarma ve morarıklık olabilir. Bunların hepsi geçicidir, botoksun tüm etkileri geçicidir.  

BOTOKS EN ÇOK HANGİ BÖLGELERE YAPILIR? 

Botoks en çok kaş arası ve göz çevresidir. 

ERKEKLERDE BOTOKS YAPTIRMAYA YÖNELDİ 

Botoks günümüzde kadınlar tarafından çok çok tercih edilirken artık erkeklerde botoksa yönelmeye başladı.

BOTOKS YAŞLILIĞI DURDURMAZ

Botoks yaşlılığı durdurmaz. Botoks sadece yaşlanırken oluşan çizgilerimizin erken oluşmasının önüne geçecektir. 

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK


 

Son Güncelleme: 21.04.2021 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.