banner388
banner390
banner410
banner408

Böbrek Taşı Düşürmek İsteyenler Lunapark'a !

Böbreklerde oluşmakta olan taşı düşürebilmenin formülü eğlence parklardan geçiyor.

banner269

Böbrek Taşı Düşürmek İsteyenler Lunapark'a !

Böbreklerde oluşmakta olan taşı düşürebilmenin formülü eğlence parklardan geçiyor.

02 Ekim 2016 Pazar 11:30
Böbrek Taşı Düşürmek İsteyenler Lunapark'a !

Araştırmalarda eğlence parkında olan hızlı trenlerin böbrek taşlarını düşürmede çok etkili olduğu ortaya kçıktı. "Böbrek taşı olanlar bu taşı düşürebilmek için lunaparka gidin." Bu tavsiye Amerikalı bir profesörden geldi. Michigan Üniversitesi profesörlerinden David Wartinger, lunaparkta hız trenlerine bindikten sonra böbrek taşlarını düşürdüğünü söylüyor. Profesör David Wartinger, bunu bizzat kendileri de denedi. Doktor David Wartinger bu iş için, içinde 200 taş olan 3 boyutlu bir böbrek modeli yapıldı. Model ile beraber doktor ve arkadaşı trene bindiler ve bu trenin çok işe yaradığını gördü.

KÜÇÜK TAŞLARIN %70'İ DÜŞTÜ

Denemelerin ardından model olarak kullanılmakta olan böbrekteki taşların neredeyse %70'inin düştüğü gözlemlendi. Tren hareketleri ile titreşimin böbrekde bulunan taşaların düşmesine etki ettiğini belirtiliyor. 4 milimetre yada 5 milimetreden daha da büyük olan taşlarda sonuç alabilmenin daha da zor olduğu ve hız treninin bu konuda çok etkili olmayabileceğine dikkat çekiliyor.

Son Güncelleme: 14.10.2016 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.