banner388
banner390
banner410
banner408

Biontech'in Covid-19 aşısı ile ilgili flaş açıklama

BionTech ortak kurucusu ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, yeni tip koronavirüs aşısı ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

banner269

Biontech'in Covid-19 aşısı ile ilgili flaş açıklama

BionTech ortak kurucusu ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, yeni tip koronavirüs aşısı ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

04 Mayıs 2021 Salı 22:16
Biontech'in Covid-19 aşısı ile ilgili flaş açıklama

 Koronavirüs aşıları arasında etkinlik oranları sebebiyle en çok tercih edilen BionTech aşısının yeni bir tipinde çalışmalara başlandığı açıklandı. Şahin, yeni aşıyla daha uzun süreler boyunca aşının dayanıklı tutulabileceğini söyledi. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinde , en etkili aşılardan birini geliştiren BionTech, aşının daha uzun süre muhafaza edilebilmesine olanak sağlayan bir aşı geliştirme sürecini başlattı.

Prof. Dr. Şahin, Hindistan gibi ülkelerde, sıcaklık ve uygun koşulların yoksunluğunun aşının muhafaza edilmesinde sıkıntıları beraberinde getirdiğini, yeni aşı çalışmalarının başarıyla sonuçlanmasının ardından uzun aylar boyunca kovid-19 aşısının saklanabileceğini söyledi. Başlatılan çalışmaların ardından onay aşamasına kadar gelen yeni aşının, standart buzdolaplarında 2-8 derece arasında seyreden sıcaklıklarda saklanabilmesinin hedeflendiğini söyleyen Prof. Dr. Şahin, "Koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşı formülümüz eksi 80 derece saklanabiliyor ve taşınabiliyordu. Oldukça hassas koşullara ihtiyaç duyan bu aşı formülünü geliştirmemizin ardından yeni aşı çalışmalarına başladık. Dağıtımcılara daha kolay bir şekilde ulaşmasını hedeflediğimiz yeni aşımız, 2 ila 8 derece arasında saklanabilecek. Yeni koronavirüs aşısı, aynı zamanda 6 aylık bir raf ömrüne sahip olacak" dedi.

Kaynak: kamubülteni.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çarşambalı 2021-05-05 00:34:30

bırakın bu aşı yalanlarını aşı vermiyorlar deyin israil almanya rusya amerika çin vatandaşlarını aşılamış israilde inşaatçı arkadaşım var burda ne corona ne maske var diyor devlet herkesi alman aşısıyla aşılamış almanyada öyle amerika rusya çin ama türke gelince sıra bekle zengine aşı yapılıyor fakire yok aşı zaten fakirya ölelimmi ya nerde aşı

Avatar
samsunlu 2021-05-06 02:28:33

Lan carsambali senin zihniyetin bozuk oldugu belli.Ben fakirim ama ALLAH a sukur ikiinci doz asimida oldum.Ne sacmaliyosun sen?yok zenginmis yok fakirmis.