banner388

Bilim Kurulu üyesi net konuştu !

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, önemli açıklamalarda bulundu.

Bilim Kurulu üyesi net konuştu !

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, önemli açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs 2020 Perşembe 21:29
Bilim Kurulu üyesi net konuştu !

"İŞİMİZ ZOR..."

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Koronavirüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ta çıkan koronavirüs vakalarının ardından açıklamalarda bulunan Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Beşiktaş'ta muhtemel pozitif 1 vaka olduğunu fakat temas yoluyla bu sayının 8'e çıktığını söyleyerek "Beşiktaş’da muhtemelen 1 pozitif kişi vardı. Temas ettirdiler, 8’e çıktı. Futbol Federasyonu bir pandemi danışma kurulu kurmazsa, işi zor" dedi.

Bulaşıcılık kat sayısına dair de değerlendirme yapan H. Ü. Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Ceyhan,

"BULAŞICILIK KAT SAYISI: Vakalar azaldığına göre bulaşıcılık kat sayısı (R 0) 1’in altında olmalı. 1’in üzerinde ve vakalar azalıyor ise, bazı vakalara tanı koyamıyoruz demektir.Ayrıca bu kat sayısını hesaplarken, bir hafta önceki vaka sayısıyla bugünkü vaka sayısı karşılaştırılır" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.