banner388

Bel fıtığı olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Bel fıtığı olduğunuzu nasıl anlarsınız, işte cevabı...

Bel fıtığı olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Bel fıtığı olduğunuzu nasıl anlarsınız, işte cevabı...

05 Nisan 2019 Cuma 11:43
Bel fıtığı olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Her bel ağrısının bel fıtığı demek olmadığını belirten, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, “Bel fıtığında ayırt edici durumlar vardır, tek ya da her iki bacağa vuran ağrılar, ayaklarda uyuşmalar, hareket kısıtlılıkları, yürüme ve oturmada güçlük gibi... Bel fıtığının ileri seviyelerinde ise iktidarsızlık, çabuk yorulma, idrarını tutamama, dengesizlik ve yürüyememe gibi belirtiler bulunur” dedi.

EVDE PRATİK TESTLER

Opr. Dr. Cebeci, bel fıtığı olup olmadığınızı anlamak için evde yapılabilecek basit üç testten de bahsetti:

“Sadece topukların üzerinde yürüme testi.  Parmak uçları yukarıya doğru kaldırılıp, topuklar üzerinde yürürken ayak parmaklarınızın ucu yukarıya doğru kalkmaz ve ayağınızı düz basmak zorunda kalıyorsanız sorun var demektir.

 İkincisi ise ayak parmaklarınızın ucunda yürüme. Topuklarınız üzerinde yürüyebiliyorsanız sorun yok demektir.

Bir diğer test ise çömeldiğinizde kalkamıyorsanız, tabii dizlerinizde başka bir sağlık problemi yoksa, doktora  başvurmanız gerekmekte.”

BEL FITIĞI AMELİYATLARI

Hastanelerde bilgisayarlı tomografi ve manyetik rezonans ile ancak kesin bir tanının mümkün olduğunu belirten Opr. Dr. Cebeci, tedavi yöntemlerine de değindi. Mikrodiskektomi ve full-endoskopik (tam kapalı ) bel fıtığı ameliyatları hakkında bilgi veren Opr. Dr. Cebeci, şunları söyledi:

“Mikrodiskektomi yöntemi ile yaklaşık 3 cm’lik bir delikten mikroskop altında fıtık olan bölgeye ulaşılarak, sinire baskı yapan fıtık parçası çıkarılmakta. Mikroskop kullanıldığından doku hasarı minimuma inmekte ve  hasta çok kısa sürede günlük yaşantısına dönmebilmekte. Full-endoskopik (tam kapalı) mikrodiskektomi yönteminde ise yaklaşık  1 cm’lik bir delikten bir kanül vasıtası ile fıtığa ulaşılmakta ve sinire baskı yapan fıtık parçası çıkarılmaktadır. Hastalarımız 1 gün hastanede kalmaktadır. Ameliyattan 6-8 saat sonra ayağa kalkmakta ve 2 hafta sonra da günlük yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebilmektedir ."

Detaylı bilgi ve iletişim için 0 530 028 46 26 numaralı hattı arayabilirsiniz.

Son Güncelleme: 06.04.2019 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.