banner388

Bal ve Zencefil Öksürüğe İyi Gelir mi?

Uzmanlar öksürüklerde en çok tercih edilen bal ve zencefil karışımının bazen öksürüğü yumuşattığını ancak hastalığı tedavi etmediğini söylüyor.  

Bal ve Zencefil Öksürüğe İyi Gelir mi?

Uzmanlar öksürüklerde en çok tercih edilen bal ve zencefil karışımının bazen öksürüğü yumuşattığını ancak hastalığı tedavi etmediğini söylüyor.  

28 Aralık 2016 Çarşamba 14:56
Bal ve Zencefil Öksürüğe İyi Gelir mi?

Öksürüğün Bazı Yararları da Var

3 haftadan daha uzun süre boyunca devam eden öksürük muhakkak dikkate alınmalıdır. Bunun altında bulaşıcı olan tüberkülozu, ölümcül seyreden akciğer kanserini, sıkça görülen ve yaşam kalitesini bozan gasrto-özafagiel reflü, ölüm riski oldukça yüksek olan ve sık görülen kalp yetmezliği ve pulmoner emboliyi, zamanında tedavi edilmezse geri dönüş şansı zorlaşan astım ve KOAH’ı barındırabilir.

Öksürük, yabancı maddelerin alt solunum yollarına oturmasını ve bronş, akciğer sekresyonlarının birikmesini önleyen bir savunma mekanizmasıdır. Öksürük beklenen amacı sağladığı zaman etkili ve yararlıdır.

Öksürüğü Önemseyin !

Sigara içen kişiler öksürüklerini genellikle ‘sigara öksürüğü’ olarak tanımlıyor ve pek önemsemiyorlar. Ancak bu kişilerde uzayan öksürüklerde tümör olasılığını da göz önüne alarak radyolojik tetkik yapılması gereklidir.

Bal ve Zencefil Öksürüğü Tedavi eder mi?

Günlük hayatımızda sıklıkla duyduğumuz uzayan öksürüklerde kullanılan bal ve zencefil karışımı bazen öksürüğü yumuşatıyor ve balgamın daha kolay çıkmasını sağlıyor. Ancak bu tür yöntemler altında yatan hastalığı tedavi etmiyor. Bu yüzden bu tür karışımlara mucizevi anlamlar yüklemek de doğru değil. En iyi balgam söktürücünün bol su içmek olduğu unutulmamalıdır. Dolayısıyla öksürük sorunu yaşandığında gün boyunca en az 2 litre su içilmesinin ihmal edilmemesi gerekiyor.

Anahtar Kelimeler:
SigaraBalZencefilöksürük
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.