banner388
banner390
banner410
banner408

Aşık Olmak Ömrü Uzatıyor

Yenimahalle Belediyesi, Çayyolu Güven Sağlık Kampüsü ile ortaklaşa 'Kalp Sağlığı ve Doğru Beslenme' konulu eğitim semineri düzenledi.

banner269

Aşık Olmak Ömrü Uzatıyor

Yenimahalle Belediyesi, Çayyolu Güven Sağlık Kampüsü ile ortaklaşa 'Kalp Sağlığı ve Doğru Beslenme' konulu eğitim semineri düzenledi.

26 Mayıs 2016 Perşembe 11:19
Aşık Olmak Ömrü Uzatıyor

Yenimahalle Belediyesi'nde bulunan Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi İkinci Bahar Dayanışma Merkezi'nde düzenlenen eğitim seminerinde, Diyetisyen ise Pınar Polat Sağlıklı Beslenme ve Diyet konusunda, Uzm. Dr. Meltem Kayatürk Tekin ise Kardiyoloji bilim alanında katılımcıları bilgilendirdi.
 
AŞIK OLMAK KALBE İYİ GELİYOR

İlk olarak kalp hastalıkları hakkında dünya istatistiklerini aktaran Uzm. Dr. Tekin'in , "Dünyada yılda 20 milyona yakın insan kalp hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Ülkemize bakıldığında ise ölümler listesinde kalp damar hastalıklarına bağlı ölümler listenin birinci sırasında göze çarpmaktadır" diye belirtti.
Vatandaşların kalp sağlığını korumaları için dikkat etmeleri gereken noktaları açıklamak isteyen Uzm. Dr. Tekin, "İnsanları hasta olmadan korumak, hasta olduktan sonra tedavi etmekten daha önemlidir. Sigarayı bırakın, tuz kullanımını kısıtlayın, kolesterolünüzü kontrol altında tutun, spor yapın. Stres, öfke ve depresyon kalp sağlığınızı olumsuz yönde etkiler. Aşık olmak ise tam tersine keyif ve mutluluk hormonu endorfini salgılayarak kalbinize iyi gelir" diye belirtti.

OBEZİTE ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU
 
Kalp ve damar hastalıklarında en önemli unsurlarından birinin yanlış beslenme ve obezite olduğuna değinen Polat ise vatandaşlara yağ tüketimini azaltmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Özellikle doymuş yağın kalbe düşman olduğunu söyleyen Polat, "Kalbi korumak için kolesterolü artırıcı doymuş yağlardan uzak durulmalıdır. Her şey dozunda tüketilmeli, posa tüketimini arttırılmalı. Obezite çağımızın en büyük sorunu. Bu yüzden çocuklarınızı da dikkatli beslenmeleri konusunda uyarın. Ailecek ekmek seçiminizi beyaz ekmekten yana kullanmayın. Fazla şeker, kahve ve siyah çay tüketiminden kaçının" ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 06.06.2016 18:00
Anahtar Kelimeler:
SağlıkHastalıkAşk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.