banner388
banner390
banner410
banner408

Akıllı telefonlar tehlike yayıyor!

Elimizden düşmeyen akıllı telefonlar sağlığımıza zarar veriyor.

banner269

Akıllı telefonlar tehlike yayıyor!

Elimizden düşmeyen akıllı telefonlar sağlığımıza zarar veriyor.

29 Haziran 2017 Perşembe 20:41
Akıllı telefonlar tehlike yayıyor!

Akıllı telefonlar hayatımızın neredeyse her alanında elimizden düşmüyor. Tuvalette bile birçok kişi telefon kullanma gereksinimi duyuyor. Uzmanlara göre tuvalette telefon kullanmak çok zararlı.

Uzmanların uyarısına göre, telefonla tuvalete girdiğinizde aslında çok büyük risk alıyorsunuz. Tuvaletlere oranla 18 kat daha fazla bakteri bulunan telefonlar, kullanıcıların sağlığını riske atabilecek kadar tehlikeli görünüyor. Tuvalete girdiğinizde de elinizde bulundurursanız telefonlar tamamen bakteri yuvası haline geliyor. 

Doktor Simon Park'a göre, cep telefonlarının iletişim aracı olmasıyla birlikte kullanıcılarının kişisel izlerini de taşıdığını belirtti. Yani telefonlara yiyecek ve içecekler de bulaştırılıyor.
Mikropların en çok yayıldığı yer olarak bilinen tuvaletler, telefonunuza çok hızlı bir şekilde yapışacak ve çoğalarak tehdit oluşturacaktır. Bu tür kirli bölgelere girdiğinizde telefonunuzu dışarıda bırakmalısınız. Bildiğiniz gibi hastalık ve virüslerin en kolay yayılma yolu insandan insana geçiştir. Şahsınıza ait telefonu birden fazla kişi kullanıyor ise, mikropların artma ve bir takım hastalıkların size geçme olasılığı daha yüksek oluyor.

TELEFON TEMİZLİĞİ ŞART

Akıllı telefonunuzun ekranı ve arka kasasınız temizlemek için ekran temizleyici spreyler kullanmalısınız. Islak mendiller bilidiğimiz gibi telefona zarar veriyor. Telefonunuz için bu tür özel spreyler her zaman daha güvenli olacaktır. 

TELEFON GÖRÜŞMELERİ KULAKLIK İLE YAPILMALI

Telefonunuzun hoparlör bölgesinde bulunan bakteriler, kulağınızda herhangi bir enfeksiyona neden olabilir. Bu mikroplardan korunmak için telefon görüşmelerinizi kulaklık aracılığı ile yapmanızı öneriliyor.

Kaynak:Hürriyet

Son Güncelleme: 29.06.2017 21:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.