banner388

25 Yaşından Önce Evlenmeyin!

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 25 yaşından önce evlenmek doğru değil.

25 Yaşından Önce Evlenmeyin!

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 25 yaşından önce evlenmek doğru değil.

30 Temmuz 2016 Cumartesi 14:33
25 Yaşından Önce Evlenmeyin!

Evlilik için yeterli zihinsel, fiziksel ve sosyal olgunlu gerekir ve bir insan da bu olgunluğa 25 yaşından önce ulaşamaz. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü bir insanın 25 yaşında gerçek bir yetişkin olduğunu ve bu yaştan önce evlilik gibi ciddi bir kararı almaması gerektiğini söylüyor.

Evliliğin beraberinde getirdiği sorumluluğu alabilmek, bu yeni hayata ayak uydurabilmek, hayattan ne istediğine karar verebilmek, kişinin tercihlerinin farkında olabilmesi için en az 25 yaşında olması gerekiyor. Çünkü ancak o yaşta yetişkin sayılırsınız. 25 yaşınızı geçtiniz ve evlenmeye karar verdiniz diyelim, sizleri neler bekliyor? Biraz da bunlara değinelim...

- Evlilik hazırlıklarının yaşandığı süre belki de ne stresli geçecek zamanların başında geliyor. Herkesi memnun etmek arzusunda olurken, iki aileyi de idare etmeye çalışmak aynı zamanda yıpratıcı olacaktır. Sosyal ve kültürel farklar kendini göstermeye başlayacak, çeşitli örf ve adetlerle karşılaşacaksınız. Bu aşamalarda yaşadığınız stresi kontrol altına almaya çalışmalısınız.
- Evlilik öncesi bir sürü masraf olacak. Ciddi bir maddi planlama yapmak en doğrusu olacaktır. Özellikle kadınlar arasındaki rekabet krize sebep olabilir. Bir diğer hemcinsinden altta kalmama durumu abartılı para harcamalrına neden olabilir.
- Evlilik öncesinde erkeğin ailesiyel fazla iletişim kurulmamalı, önyargılarınızdan arınmalısınız. Evlilik sonrasında kayınvalidenizle yaşadığınız problemi eşinize anlatmak yerine bizzat kendisiyle saygı çerçevesinde paylaşın
- Erkek, kendi annesiyle eşi arasında seçim yapmak zorunda kalmamalı, annem üzülür psikolojisine girmemeli.

 

Son Güncelleme: 30.07.2016 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.