banner388
banner390
banner410
banner408

18 yaş üzerine aşı randevusu açılıyor

Sağlık Bakanı Koca, "Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış olan herkes aşı randevusu alabilecek. Gençlerimizin bağışık olmalarıyla üniversiteler çok rahat açılabilecek" dedi.

banner269

18 yaş üzerine aşı randevusu açılıyor

Sağlık Bakanı Koca, "Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış olan herkes aşı randevusu alabilecek. Gençlerimizin bağışık olmalarıyla üniversiteler çok rahat açılabilecek" dedi.

23 Haziran 2021 Çarşamba 22:26
18 yaş üzerine aşı randevusu açılıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. 

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

Salgın yönetiminin en zorlu günleriydi. Birazdan bu dönemin açtığı hasarla ilgili bazı bilgileri paylaşacağım. Hastalığı geçirdikten 45 gün sonrasında 65 yaş üzerinde vefatın iki kattan fazla arttığını tespit ettik. Gelecek 3 yıl bu hasarı telafi etmekle geçecek.

Kalp krizi teşhisleri salgın döneminde yüzde 56 azalmasına rağmen kalp krizine bağlı ölümler yüzde 10'dan fazla artış gösterdi. Benzer birçok hastalığın teşhisinde azalış olurken o hastalığa bağlı kayıplarda artış yaşadık.

18 YAŞA AŞILAMA BAŞLIYOR

Dünyanın en hızlı aşılama programlarından birini yürütüyoruz. Kahraman sağlık çalışanlarımızın gücüne güvenin. Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış olan herkes aşı randevusu alabilecek. Gençlerimizin bağışık olmalarıyla üniversiteler çok rahat açılabilecek.

DELTA VARYANTI 134 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Delta Plus'ı ülkemizde tespit etmedik. Delta varyantıyla ilgili 134 vakamız oldu. Toplam 16 ilimizde görüldü. Yoğunluklu olarak İstanbul'da görüldü. Delta varyantında iki doz aşının daha etkili olduğunu biliyoruz. Gelecek süreçte iki aşı arasında 6 haftalık süreyi 4 haftaya çekebiliriz.

 
Nüfusun en az yüzde 70'inin, 55 milyona yakın vatandaşımızın Kurban Bayramı'na kadar en az bir doz aşılanmış olmasını sağlamak istiyoruz.

"5 MİLYON DOZ AŞI GELECEK"

Pazartesi ve salı günü 5 milyon doz aşı daha gelecek.

Bazı ülkelere karantina uyguluyoruz 14 gün olarak. 1 Temmuz itibarıyla bunu biraz daha detaylandırmış olacağız, belki bazı ülkelerde yasak koymak da gerekebilir.

"KISITLAMA UYGULAMAK İSTEMİYORUZ"

Önümüzdeki dönemde zorunlu olmadıkça kısıtlama uygulamak istemiyoruz. Herkesin kendi güvenlik çemberini almasını istiyoruz. Daha hassas olmalarını talep ediyoruz. 

Aşı konusunda vatandaşımızı ikna etme çabası içinde olacağız. Vatandaşımız bu süreçte aşıya olması gerektiği kadar rağbet etti. Yüzde 80'in üzerinde bir aşılama olacağına inanıyorum. Aşı konusunda ciddi bir sorunun olmadığına inanıyorum. Gerekirse mobil ekiplerimizi artırarak vatandaşlarımızı ikna etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Kaynak: trthaber.com

Anahtar Kelimeler:
18 YaşAşı Randevusu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.