banner388
banner390
banner410

Samsunspor, kart cezalısı eksikleriyle başladı maça. Giresun ise,  önce 1 puan garanti olsun mantığıyla sahada yerini aldı. Bu mantıkla kapattı kendi sahasındaki tüm alanları. Bizdeki sorun da zaten bu tip alan kapatan takımlar karşısında ne kadar tek kale oynasan da oyna bir türlü açamıyoruz böyle defansları. Rakip hocada bizi iyi çözmüş olacak ki; ‘’ ben alanları kapatırsam kaparım 1 puanı yoluma lider devam ederim ‘’ demiş.  Zaten bu defansı açmak için çilingirimiz yok. İyi kötü bir çilingirimiz var Kubilay diye ama oda hocanın yanında. Bu kadar önemli bir final maçında mutlak 3 puan için sahaya çıkacan, rakibininde fikstürdeki puanlamaya bakarak her futbol severin de tahmin edebileceği gibi %80 kapalı defans yapacağını siz nasıl tahmin edemezsiniz sayın teknik ekip. Aslında aynı teknik ekibin sahaya sürdüğü on bir yerindeydi ama dedim ya tek eksik çilingir Kubilay. 
Bence bu defansı açabilecek diğer çilingir de sahadaydı. Dje dje.. Ama hangi mantık ve hangi oyun sistemi anlayışıyla anlayamadığımız bu topçuya orta alanı geçme defansif oyna talimatı verilmiş. İlk 45 de üç isim var ki bizi ekran başında kanser eden,  G.KARADENİZ- Y.ÖZTEKİN- COUREUR. Zaten kırmızı kart görmeden ilk yarı 8 kişi sahadaydık.

İkinci yarıyla birlikte bu üç topçunun kenara alınacağını beklerken, sahada aynı on biri gördük. İlk 45’in kopyası aynen devam ediyor. Onlar kapanıyor,  G.KARADENİZ- Y.ÖZTEKİN- adeta alışveriş merkezinde gezer gibi hareket ediyorlar, golcü diye aldığımız Coureur da sahte koşular ve toptan kaçmasıyla, teknik ekibin gözlerine bakıyorum ekrandan fırsat buldukça gözlerine bir şey bağlı değil. Dakika 64’de kenarda Kubilay’ı gördük, birde Hamroun’u gördük saha dışına çıkarken. Sahanın en iyilerinden birini oyundan aldı SAĞLAM hoca. Zaten o zaman belli etti başımıza bir şeylerin  geleceğini. Benim giibi sanırım tüm şehir de şaşırmıştır. Üstüne üstlük 73’de Kerm’in kırmızı kart görmesi . 76 da Mücahit ve Oğuz girdi, G.KARADENİZ ve sahanın en iyilerinden Saviçeviç’in çıkması bizi bir kez daha şaşırtarak ‘’ OHAAA ‘’ dedirtti.
79’da, günahı boynuna Kubilay’ın isteyerek veya istemeyerek kırmızı kart görmesi, 84’de  8 kişi kalan bir takıma iki tane daha açık kenar topçunun alınması ( Guıdo ve Burak ), felaket zincirine bir halka daha ekledi.
Ve sonuç; 90 artı bir-----90 artı 7 Traore  0..2..
Geriye kalan 7 maç ve halen 2.sıradayız. Üçüncü sıradaki takımla aramızda 1 puan var. Puan kaybetme lüksümüz hiç yok. İyi veya kötü yolumuza SAĞLAM adımlarla devam etmek zorundayız ve mecburuz.
Kralın çıplak olduğunu artık herkes gördü ve öğrendi ama dedim ya, SAĞLAM adımlarla yola devam etmek zorundayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.