banner388

Ukranya ile masaya oturuldu

Türkiye ile Ukranya arasında Kalkınma İşbirliği Anlaşması imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Ukranya ile masaya oturuldu

Türkiye ile Ukranya arasında Kalkınma İşbirliği Anlaşması imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imza töreninde açıklamalarda bulundu.

03 Kasım 2018 Cumartesi 19:31
Ukranya ile masaya oturuldu

Cuhmurbaşkanı Erdoğan, Ukranya yapılan yapılan anlaşmanın imza törenin konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerli dostum Poroşenko ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey sonuçlarına ilişkin ortak bildiriyi imzaladık. Bu belge bir sonraki Ukrayna’da yapacağımız zirveye kadar yol haritasıdır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende, "Değerli dostum Ukrayna devlet başkanı ve heyetini ülkemizde misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. İçinde bulunduğumuz yıl Ukrayna ile köklü geçmişe sahip ilişkilerimizin 100. yıl dönümüdür. Osmanlı İmparatorluğu 1918 yılında genç Ukrayna halk devletini tanıyan ilk devletlerden biri olmuştur. Bugün ilişkilerimizi o günkü öncü vizyonla yürütüyoruz. Aslında Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyinin 7. toplantısı bu vizyonun farklı bir yansımasıdır. İlişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine çıkardığımız 2011 yılından bu yana her sene düzenli olarak bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bu sayede ilişkilerimizi her geçen yıl daha güçlendirdik ve daha da güçlendirmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız bildiğiniz gibi seyahatlerini karşılıklı olarak kimlikle yapabiliyorlar. Ukrayna'dan ülkemize gelen turist sayısı 2018 yılında 1 milyonu aşmıştır. Bugün bu toplantıda serbest ticaret anlaşmasını yıl sonuna kadar bitirme kararlılığındayız. Bu anlaşmayla birlikte ikili ticaret hacminin 10 milyar doları yakalayacağına inanıyorum. Savunma sanayi alanında işbirliğimiz her geçen gün güçlenerek devam ediyor. Şirketlerimiz ortak projelere imza atar hale geldiler. Konsey toplantıları ilişkilerimizin ahdi zeminin sağlamlaştırılmasına vesile hazırlıyor. Az önce değerli dostum Poroşenko ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey sonuçlarına ilişkin ortak bildiriyi imzaladık. Bu belge bir sonraki Ukrayna'da yapacağımız zirveye kadar yol haritasıdır" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.