banner388

Ukranya'dan Türkiye açıklaması

Ukranya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın ardından Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko açıklamalarda bulundu.

Ukranya'dan Türkiye açıklaması

Ukranya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın ardından Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko açıklamalarda bulundu.

03 Kasım 2018 Cumartesi 20:29
Ukranya'dan Türkiye açıklaması

Türkiye ile Ukranya arasında imzalanan anlaşmanın ardından konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, "Bizim milletlerimizin yararı için işbirliği yapmaya hazırız. Bizim işbirliğimizi gerçek stratejik anlamı var ve biz devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Poroşenko, "Misafirperver Türk toprağında bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Türkiye bizim için sadece komşu değil, uluslararası sahada devletimizin kilit ortaklarından biridir. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaklaşık 2 saatlik çok sıcak bir ortamda görüşme yaptık. Sonrada heyetler arası toplantıda yaklaşık 2 saat sürdü. Aramızdaki ilişkilerimizin gündemi gerçekten geniş olduğunu gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Ukrayna ve kendimin iyi dostluğum ve ortağın var olduğuna bir kez daha ikna oldum. Sayın Erdoğan'la başkanlık ettiğimiz yüksek düzeyli stratejik toplantının son derece verimli geçtiğini düşünüyorum. Siyasi, ekonomik, sosyal ve güvenlik anlamında tarafların çok etkin bir şekilde mevcut olan engelleri aşma imkanı olduğunu gösterdiler. Mevcut şartlar önceliğimiz güvenlik ve askeri teknik işbirliğiydi. Sayın Cumhurbaşkanına verdiği destekten dolayı ve Kırım'ın işgalini tanımadığı için ve Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna saldırısını kınadığı için teşekkür ederim" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.