banner388

Türkiye'den davaya tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NSU terör örgütü davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü Kalın, "Bu karar, tatmin edici olmaktan uzaktır" sözcüklerini kullandı.

Türkiye'den davaya tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NSU terör örgütü davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü Kalın, "Bu karar, tatmin edici olmaktan uzaktır" sözcüklerini kullandı.

12 Temmuz 2018 Perşembe 00:08
Türkiye'den davaya tepki

Almanya’da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında alınan karar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin konuşan Kalın, "6 Mayıs 2013 tarihinde başlayan dava süreci 5 yılı aşkın bir zaman dilimine yayılmış ve bu çerçevede 438 duruşma gerçekleştirilmiştir. Almanya’daki Türk toplumu ve ülkemiz tarafından yakından takip edilen dava neticesinde verilen karar ile baş sanık ömür boyu hapis cezasına ve diğer dört sanık ise çeşitli sürelerde hapis cezalarına çarptırılmıştır. Bu karar, tatmin edici olmaktan uzaktır. Ayrıca soruşturmaların başlangıç aşamalarında kurbanların aileleri ön yargılı ve asılsız suçlamalara maruz bırakılarak mağdur edilmişlerdir. Bu durum Almanya’daki Türk toplumunu da rencide etmiştir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye konuya dair beklentilerinden bahseden İbrahim Kalın, "NSU cinayetlerinin yanı sıra faili meçhul kalan diğer tüm ırkçı, yabancı düşmanlığı motifli saldırıların faillerinin adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Bu tür davalar Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa için birer samimiyet testidir. Maalesef Almanya NSU davasında ırkçılığa ve ırkçılara yeteri kadar güçlü bir karşı koyuş göstermeyerek samimiyet testinden geçememiştir. Bundan sonraki süreçte de konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Alman makamlarından Almanya’da ve Avrupa’da artan ırkçılıkla tavizsiz bir şekilde mücadele etmelerini, bu kapsamda özellikle siyasetçilerin ve medyanın sağduyu ile davranmasını beklediğimizi de vurgulamak istiyoruz" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.