banner388

Sözcü Kalın: Türkiye gerekeni yapmıştır

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, önemli açıklamalarda bulundu. Sözcü Kalın, Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını belirtti.

Sözcü Kalın: Türkiye gerekeni yapmıştır

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, önemli açıklamalarda bulundu. Sözcü Kalın, Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını belirtti.

09 Ocak 2019 Çarşamba 00:16
Sözcü Kalın: Türkiye gerekeni yapmıştır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu süreçte Sayın Trump ile iki telefon görüşmesi oldu, bu görüşmelerde ya da başka bir kanaldan böyle bir güvencenin verilmesi asla söz konusu değildir. Hiç kimse Türkiye'nin bir terör örgütüne güvence vermesini, onu aklayıp meşrulaştırmasını beklemesin” ifadelerini kullandı.

Suriye Kürtleri ile PKK terör örgütünün Suriye kolu olan YPG ve PYD'nin birbirine karıştırılması, aynı cümle içinde kullanılmasına tepki verdiklerini kaydeden Kalın, görüşmede bunların birbirinden net bir şekilde ayrılması gerektiğini net bir şekilde ifade ettiklerini söyledi. Kalın, “PKK terör örgütü, onun Suriye kolu olan PYD-YPG veya benzeri örgütler Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamazlar. Suriye sahasında karşımıza çıkan terör tehditlerine karşı mücadelemizin devam edeceğini ifade etmek isterim. Çekilme sürecinin PYD-YPG dahil olmak üzere terör örgütlerine veya başka unsurlara yine fırsat alanları oluşturmasına izin vermemeliyiz. Bu konuda Amerikalı müttefiklerimizle koordinasyon içinde olacağız. Ama görünen o ki, Trump yönetiminin Obama yönetiminden devraldığı bir mesele olan YPG-PYD'ye destek konusu Trump yönetimi için de bir sorun olmaya devam ediyor. YPG ve PYD konusunda bizim tavrımızın net olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum” sözcüklerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
AbdTürkiyeIbrahim Kalın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.