banner388

Son dakika: Yeni parti kuruluyor!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni parti kurma hazırlığında. 31 Mart yerel seçimleri sonrasında yeni parti ile ilgili açıklama yapılacağı ve partinin Eylül ayında kurulacağı belirtildi.

Son dakika: Yeni parti kuruluyor!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni parti kurma hazırlığında. 31 Mart yerel seçimleri sonrasında yeni parti ile ilgili açıklama yapılacağı ve partinin Eylül ayında kurulacağı belirtildi.

27 Şubat 2019 Çarşamba 10:18
Son dakika: Yeni parti kuruluyor!

Ahmet Davutoğlu’nun 31 Mart’tan sonra yeni partiyle ilgili bir açıklama yapacağı öğrenildi. Partinin eylül ayında kurulacağı belirtildi. Erdoğan'da geçtiğimiz gün bu konuyla ilgili, "Beraber yola çıktığımız insanlar şimdi bizim trenden inip başka trene biniyor” demişti.

Sözcü'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde miting meydanlarında “Anlaşılan o ki, AK Parti çatısını beğenmeyip kendilerine başka mecra arayanlar var. Beraber yola çıktığımız insanlar şimdi bizim trenden inip başka trene biniyor” diyerek yeni parti arayışlarını gündeme getirdi. Erdoğan'ın isim vermeden eleştirdiği isim ise eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ydu. Davutoğlu'nun yeni parti çalışması yaptığı ve 31 Mart'tan sonra bir deklarasyon ile açıklayacağı ifade ediliyor.

"YÜZDE 55 DE OLSA..."

Hatta Davutoğlu'nun, “AK Parti ister yüzde 35, ister yüzde 55 oy alsın biz yola çıkıyoruz” dediği bildirildi. Yeni parti için mayıs ayında deklarasyon, eylül ayında ise kuruluş hazırlığı yapılıyor. Abdullah Gül'ün parti kurucusu olmayacağı, AKP'li eski bakanlar Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Nihat Ergün gibi isimlerin ise bu hareketin içinde yer alacağı öğrenildi. Yeni Parti hareketinin, AKP'den de 10 milletvekili ile dirsek temasında olduğu da bildirildi. AKP'li eski bakan, milletvekillerinin yönetici kadrosunda yer alacağı yeni parti, mayıs ayında yayınlanacak bir deklarasyon ile kamuoyuna duyurulacak. Açıklamada, Türkiye'nin ekonomi, dış politika, eğitim, kültür ve hukuk alanında ‘çıkmaza' girdiği vurgulanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nesatk 2019-02-27 10:33:14

Herkesin siyaset hakkı var. Halk herkese notunu sandıkta verir. Halk bazılarını onurlandırır. Bazılarına da gereken dersi verir.

Avatar
Davut 2019-02-27 10:35:00

Parti kuaranlara fetöcü diyecekler ak partililer. Memleketde umut yok 20 yili bunlar heba ettiler. Memleketde satilmadik talan edilmeyen dikili taş kalmadi. Sonra başkalari umut dite çikar ama gene yokluk projesiz insanlar gelirse gene aynisi olur. Birakin vatan millet bayrak din edebitatini akil fikir düsünceyle oy verin. Dinimizin ilk emri oku memleketde açlik tehlikesi var. Ansdoluda savaşda olmayan durumlar var....

Avatar
Yusuf Yılmazdemir 2019-02-27 10:36:31

Neden her seçim öncesinde AKP karşısında AKP içinden çımış birileri yeni parti kurar? Neden her seçim öncesinde avrupada İslam karşıtı söylemler avrupalı liderler tarafından ortaya atılır? Neden her seçim öncesinde ya israilin filistin zulmü yada çinin doğu türkistan zulmü haberlere taşınır? Neden her seçim öncesinde BOR ile ilgili haberler yapılır? Neden her seçim öncesinde bir iki petrol kuyusu veya doğalgaz kuyusu açılır? Seçimden sonra çindeki israildeki zulümler biter mi? Seçimden sonra bor petrol doğalgaz unutulur mu? Hele şu AKP içinden çıkan hainler parti kurmaktan vazgeçer mi?

Avatar
arap kadir 2019-02-27 11:39:36

eski partinde çok iş yaptınya.

Avatar
Kemal 2019-02-27 11:42:49

Siyaset sahnesinde çok parti olması her zaman toplumsal mutabakat ve hoşgörüye olan ihtiyacı arttırır o yüzden parti sayısı daha fazla olmalıdır. Tek başına iktidar ilkel toplumların yönetim şeklidir parti sayısının artması farklı görüş ve fikirlere temsil hakkı verir, ortadan kaldırılan parlementer yönetim sisteminin geri gelmesi kaçınılmaz olur. Çoğulculuk, temsil hakkı barışın vazgeçilmez unsurudur bunu hiçbir zaman unutmamak lazım.

Avatar
erhan... 2019-02-27 18:13:09

Ülkemizde yeni partilere , yeni yüzlere yeni anlayışlara ihtiyaç var.Ülkeye nefes lazım...

Avatar
Yorum 2019-02-27 18:31:40

Akp yi kuranlar gökten zembil ilemi idiler onları siyasette ön pilana çıkaran kimdi onlar rahmetli Erbakandan ayrılıp parti kurunca vatan hainimi oldular olmadılar ise rahmetli Erbakandan ayrılanlar kendi aralarında anlaşmayip parti kurarak niye vatan haini oluyor hainligin veya vatan severligin ölçüsünü kim koyuyor.akp yi kim kurdurdu akp yi kuranlar kurmadan önce niye amerikaya gittiler pikNikmi yaptılar vesaire vesaire herkesi hain ilan eden arkadaşlar yarın aynı yaftayi size yapistirlar yapmayın bu kavramlar öyle basit kavramlar değil dikkatli kullanmak lazim