banner388

Numan Kurtulmuş'tan ABD açıklaması

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, ABD'nin Afganistan'ı işgali hakkında konuştu.

Numan Kurtulmuş'tan ABD açıklaması

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, ABD'nin Afganistan'ı işgali hakkında konuştu.

29 Ekim 2018 Pazartesi 21:30
Numan Kurtulmuş'tan ABD açıklaması

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Bugün Amerika’nın Afganistan’ı işgali olmasaydı, Afganistan’da önce Taliban sonra El Kaide diye bir örgüt ortaya çıkmayacaktı" ifadelerini kullandı.

ABD İŞGAL ETMESEYDİ ÖRGÜT ORTAYA ÇIKMAYACAKTI

ABD'nin Afganistan'ı işgali hakkında konuşan Kurtulmuş, "Bugün Amerika'nın Afganistan'ı işgali olmasaydı, Afganistan'da önce Taliban sonra El Kaide diye bir örgüt ortaya çıkmayacaktı. Eğer bugün El-Kaide gibi uluslararası bir terör örgütünden bahsediyorsak bunun bir numaralı sebebi Afgan halkının yaşamış olduğu bıkkınlık ve buna karşı gelişen reaksiyonlardır. Dolayısıyla bu anlamda işgallerin ve dış müdahaleleri ortadan kaldırmak mecburiyetindeyiz. Ayrıca aynı şekilde bölgede yaşananlara bir bakın 90'larda Irak'ın işgaliyle başlayan süreçte maalesef birçok terör örgütünün alt yapısını oluşturan toplumsal gelişmeler sağlamıştır. Örnek olarak söylüyorum asırlar boyunca bir arada yaşayan Kerkük'ü Araplar'ın Türkmenlerin, Sünnilerin ve Şiilerin ne yazık ki işgal sonrası döneminin ortaya çıkardığı desteklenen ayrıştırma süreci sonucu birbirine düşman haline getirilmiştir. Bu işgalin en önemli tahribatlarından birisi özellikle son 25 yıldır bu coğrafyada devam eden işgal ve dış müdahalelerin en temel etkilerinden birisi bölgedeki etnik ve mezhebi ayrıştırma arzusudur" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.