banner388

MHP'li Yalçın Ortaylı'ya sert çıktı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İlber Ortaylı'yı topa tuttu. Yalçın yaptığı açıklamada "İlber Ortaylı kendi seviyesini ele vermiştir" ifadelerini kullandı.

MHP'li Yalçın Ortaylı'ya sert çıktı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İlber Ortaylı'yı topa tuttu. Yalçın yaptığı açıklamada "İlber Ortaylı kendi seviyesini ele vermiştir" ifadelerini kullandı.

05 Şubat 2019 Salı 22:43
MHP'li Yalçın Ortaylı'ya sert çıktı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "İlber hoca gibi ilminin sırça köşkünde mahpus olup enaniyetin prangasında ömür tüketenler için eldeki yara, taştaki kovuktan ibarettir. İlber Ortaylı, bizim acılarımızı küçümseyerek, bizim tepkilerimize gülerek bizi değil, kendini küçültmüş; bizimkini değil kendi seviyesini ele vermiştir" sözcüklerini kullandı.

Yalçın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Egosu şişkin bu 'hoca takımı' her şeyi bilen, her hususta fikir ve vukuf sahibi bilim adamı edasıyla çıktıkları fildişi kulede, her konuda kelam ederek 'allame-i cihan' gibi davranırken de bol bol çam devirmektedir. Bunlardan biri, son günlerde televizyon ekranlarında sıkça boy gösteren İlber Ortaylı'dır. Ortaylı'nın ilmine, birikimine saygımız vardır. Ancak kendisinin, mütehassısı olmadığı Cumhuriyet tarihi hususunda fikir serdetmeye kalkışması, kendisini gülünç duruma düşürmektedir.

İlber hoca, tarih ilmini meddahlık sanatının inceliklerine kurban vermekle kalmamış, siyasete de el atmaya yeltenip kendince MHP'ye ayar vermeye kalkışmıştır. Bundan da kötüsü, MHP camiasının ve Ülkücü Hareketin acılarını küçümseyerek kutsallarıyla istihza ederek fevkalade büyük bir yanlış yapmış, çok ayıp etmiştir. Başkalarının acılarına saygılı olmak erdemdir, meziyettir. Bu konuda empati yapmak için akademisyen olmak, unvan veya yüksek mevki sahibi olmak gerekmez. Sadece insan olmak kafidir. Lakin Ortaylı yaralarımızı kanatmış, kederlerini yüreklerine gömmüş milyonlarca Ülkücüyü incitmiştir" ifadelerine  yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.