banner388
banner390
banner410
banner408

MHP'den şok karar! 2019'da aday gösterilmeyecek

MHP'den 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kritik bir karar geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklamada MHP'nin seçimlerde aday göstermeyeceği ve Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyecekleri belirtildi.

banner269

MHP'den şok karar! 2019'da aday gösterilmeyecek

MHP'den 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kritik bir karar geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklamada MHP'nin seçimlerde aday göstermeyeceği ve Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyecekleri belirtildi.

08 Ocak 2018 Pazartesi 11:36
MHP'den şok karar! 2019'da aday gösterilmeyecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 yılında MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstermeyeceğini ve Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı. Bahçeli, Ankara temsilcileri ile sohbet toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.


Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde:


"MHP, CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYI GÖSTERMEYECEKTİR"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması ile kabul edilmiştir. Bu süreç 3 Kasım 2019'daki seçimlerle uygulamaya bütün kurum ve kuralları ile beraber geçecektir. Böyle bir süreci gölgelemek, ayrımlarla her türlü kaosu davet etmek doğru bir şey değildir. Anayasayı değiştirip yeni sisteme geçmeye katkı sağlayanlar, siyasi şartlar değişti, ben şunu düşünüyorum deme şansına sahip değildir. MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir. Anayasada beraber hareket ettiğimiz parti ile beraber sonuç almak Türkiye'nin hayrına olacağı inancındayız. Herhangi bir sebeple sayın Recep Tayyip Erdoğan aday olmaktan vazgeçerse, başka türlü gerekçeler ortaya konulursa kendisinin bileceği iştir. 7 Ağustos'ta başlatılan ruha MHP sadıktır. Yenikapı meselesini de iyi anlamak lazımdır.


"MHP, ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEK"

Türkiye'de yeni bir kapı açılmıştır. Bu uygulamalardan doğan aksaklıklardan özetlenerek gelinmiş olan bir yapıdır. Türkiye'nin geleceğini dikkate alarak, dirliğini, birliğini göz önüne alarak, kaosçu faaliyetlerini de göz önüne alarak, yeni sürecin başlaması tarihi 3 Kasım 2019 olacaksa o zaman MHP Cumhurbaşkanlığı seçimi veya milletvekilliği seçiminde bu yönü ile hareket edecektir. Düşüncemiz Cumhur ittifakıdır. Bu partileri ilgilendiren bir konudur. Büyük bir birlik, yani anayasa değişikliğindeki birlik devam etmesi gözüküyorsa o zaman Cumhurbaşkanlığının ittifakı da bu olur. Artık o 5 televizyoncu bugün akşam birkaç programa başlıyorlar. Acaba Bahçeli ne dedi? Erdoğan kabul eder mi, etmez mi? Bunlara benim aklım ermez. Benim aklım Türkiye'dir. MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı yoktur, MHP Genel Başkanı aday olmayacaktır. MHP olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimine girer. Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır.

Son Güncelleme: 09.01.2018 10:21
Anahtar Kelimeler:
MhpDevlet Bahçeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet AKKURT 2018-01-08 11:42:39

O zaman MHP tabelalarını sökeceksin daha sonra da çalışmalara başlayacaksın. Bu saatten sonra ben MHP liyim diye toplum içinde dolaşmayın. Rahmetli Türkeş mezarında ters dönmüştür.

Avatar
Cemal 2018-01-08 11:41:54

Bu ne terbiyesizlik? Senin kendi seçmenin yok mu? Yazıklar olsun.

Avatar
Cemalettin Özcan 2018-01-08 11:52:45

En iyisi partiyi kapatıp AKP ye gecseler daha iyi olur.

Avatar
Denizhan 2018-01-08 13:02:56

Oldu olacak parti teşkilatlarini da kapatin.Boşuna kira veriyorsunuz.

Avatar
Halil 2018-01-08 18:39:21

Buna yaotiğiniz nuskayi kim yaptti. Ne olur söyleyin benim evdeki hanimada yapacam çok acil lütven

Avatar
misafir 2018-01-08 21:08:08

madem ki sayın erdoğanı desteklıyoruz tabanı rahatlatın o zaman yada toplu olarak akp ye geçelim mhp ye kilit vurun