banner388
banner390
banner410
banner408

Kıbrıs'taki Türklerle dayanışma içerisindeyiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kıbrıs’ta yaşanan gelişmeler üzerine basın toplantısı düzenledi. Toplantıya KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'da katıldı. Yapılan konuşmada Kıbrıs’taki Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirtildi.

banner269

Kıbrıs'taki Türklerle dayanışma içerisindeyiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kıbrıs’ta yaşanan gelişmeler üzerine basın toplantısı düzenledi. Toplantıya KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'da katıldı. Yapılan konuşmada Kıbrıs’taki Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirtildi.

04 Eylül 2018 Salı 00:33
Kıbrıs'taki Türklerle dayanışma içerisindeyiz
Bakan Çavuşoğlu KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede iki tarafında bilgi alışverişinde olduğu ve KKTC'nde yaşanan meselelerin çözülmesi için birlikte hareket edildiğini dile getiren Çavuşoğlu, "KKTC ile Türkiye arasındaki bağları güçlendirmek için çalışıyoruz. En son Türk Konseyi toplantısında da gerekli mesajları verdik, KKTC ve Kıbrıs Türk halkıyla dayanışma içinde olacağımızı ortak bildiriye koyduk. Yine KKTC temsilciliklerinin sayısının artması konusunda da çalışıyoruz. İki bakanlık arasında bilişim teknolojileri konusunda, dijital arşiv projesi konusunda işbirliği var. Kıbrıs sürecinin tekrar konuşulduğu bir dönemde bizim mesajlarımız gayet net. Biz her zaman kalıcı, adil ve siyasi eşitlik üzerine kurulacak bir çözümü sunuyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yaptık. Çözüm istemeyen Rum tarafı yine toplantılarda, konferanslarda aynı tavrı sergiledi. Önümüzdeki süreçte neyi nasıl müzakere edeceğimizi ve sonuç odaklı bir müzakere sürecine nasıl başlayacağımızı öncelikle kendi aramızda bunların konuşulması gerekiyor. Sonuç alıcı bir müzakere olacaksa ancak o zaman başlamak lazım" cümlelerini kullandı.
 

İdlib'te ateşkesin bozulması Suriye için, bölge için felaket olur

 
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, "Astana Anlaşması'nın devamı için gerek İran, gerekse Rusya nezdinde temaslarımızı sürdürüyoruz. Askerlerimiz arasında, istihbaratımız arasında bu konuda görüşmeler sürüyor. Nasıl engellenir, bundan sonra buralarda nasıl adımlar atılır, terör örgütlerine karşı birlikte neler yapılır konuşuyoruz. Her zaman söylediğimiz bir şey var. İdlib'de ateşkesin bozulması Suriye için, bölge için felaket olur. İnsani bakımdan bir felaket olur. İdlib bölgesi, Astana ile belirlenen çatışmasızlık bölgelerinden son kalanıdır. 3,5 milyon insan burada yaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu Tahran'da Ruhani ve Putin'le görüşecek. Ama biz zirve öncesi temasları sürdürüyoruz ki buradan olumlu sonuç çıksın" diye konuştu.
 
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Türkiye ziyareti kapsamında yarın gerçekleşecek görüşmeye ilişkin de değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, "Biz kendisini tanıyoruz. Suriye Özel Temsilcisi olarak atanmasını isabetli buluyoruz, bölgeyi de yakından tanıyor. Sadece İdlib meselesi değil, tüm Suriye ile ilgili ve Amerika'nın PKK/YPG'ye verdiği desteği gündeme getireceğiz" dedi.
 
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon faaliyetlerine dair, "Gerekli tedbirlerin alınmasını sağladık. Sondajlara başlayabiliriz. Hazırlığını Enerji Bakanlığı yapıyor, sonbaharda böyle bir sondaj başlayabilir" ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 04.09.2018 00:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.