banner388

Erdoğan: Üniversitelerimiz gelişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerin eskiye oranla çağ atladığını söyledi.

Erdoğan: Üniversitelerimiz gelişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerin eskiye oranla çağ atladığını söyledi.

23 Kasım 2018 Cuma 19:04
Erdoğan: Üniversitelerimiz gelişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2002 öncesine göre Türk üniversiteleri alt yapı ve akademik özgürlükler bakımından çağ atlamıştır" ifadelerini kullandı.

Kadıköy'de İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilim ve İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarının açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan üniversitelerin adeta çağ atladığını ifade ederek, "İlk emri ikra, yani oku olan bir dinin müntesipleriyiz. Biz kalemin kılıçtan üstün tutulduğu bir medeniyetin mensubuyuz. Biz Avrupa'ınn cehalet karanlığına büründüğü dönemde en önemli ilim merkezleri kurmuş ecdadın torunlarıyız. Medeniyete, ilim öğrenmeye, kitap yazmaya öyle önem verilmiştir ki alimler eserlerini yazarken kullandıkları divitlerin uçlarını açarken çıkan artıkları çöpe atmamışlardır, ölümlerinden sonra mezarlarına konulmasını vasiyet etmişlerdir. Biri yaşadığımız İslam medeniyetinin alameti farikası nedir diye sorsa, ilk dile getirilecek kitap ve kütüphane olacaktır. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u fethettikten sonra önceliği kütüphanelere vermiştir" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.