banner388

Erdoğan: İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik 

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ve İstanbul'u kaybetmediklerini belirtti.

Erdoğan: İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik 

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ve İstanbul'u kaybetmediklerini belirtti.

27 Nisan 2019 Cumartesi 20:30
Erdoğan: İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik 

AK Parti Kızılcahamam Kampı'nda partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik tam tersine kazandık" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“Esasen biz İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik, tam tersine seçimi kazandık. ‘Sayın Genel Başkan ne diyor' diyenleriniz çıkabilir, her şeyden önce kazanmak nedir, kaybetmek nedir, bunun üzerinde durmak gerekir. İstanbul'da 39 ilçenin 24'ünde AK Parti, birinde ittifak ortağımız MHP, 25 ilçeyi Cumhur İttifakı olarak almış bulunuyoruz. Kalan 14 ilçede de muhalefet ipi göğüslemiştir. 25'e 14. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisindeki toplam 312 üyeden 176'sı AK Parti'ye, 4'ü MHP'ye, 132'si ise diğer partilere mensuptur. Ankara'da da durum farklı değil. Başkent'imizdeki 25 ilçe belediyesinden 19'unu AK Parti, 3 tanesini MHP aldı, onlara 3 tane kaldı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisindeki 147 üyeden 88'i AK Parti'ye, 19'u MHP'ye, 40'ı diğer partilere mensuptur. İlçelerinde ve belediye meclislerinde ezici çoğunluk elde ettiğimiz her iki yerde büyükşehir belediye başkanlıklarını nasıl kaybettiğimizi elbette sorguluyoruz. Seçim kanunundan doğan itiraz ve düzeltme hakları bundan önceki seçimlerde de tüm partiler tarafından kullanılmıştır. CHP, diğer pek çok konuda olduğu gibi demokratik hakların kullanılmasında da sınıfta kalmıştır. CHP'liler itiraz sürecini hukuki bir mesele olmaktan çıkartarak seçimlere gölge düşürmeye, milletin kafasında istifam oluşturmaya çalışıyor. 16 Nisan Halk Oylamasının ardından CHP Genel Başkanı ve CHP yöneticileri tarafından yapılan açıklamalar arşivlerimizde duruyor. Neler konuştuklarını gayet iyi biliyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CEMAL SÜREYYA 2019-05-02 13:27:49

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Avatar
Erhan ser 2019-08-29 00:43:02

Ne diyo bu ya..

Avatar
Ümit 2019-10-04 02:38:03

başkanım.bu kadarda milletin aklıyla oynanmaxz.ama beceriyonda helal olsun.