banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan tavrını koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye net tavrını ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tavrını koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye net tavrını ortaya koydu.

01 Ekim 2018 Pazartesi 19:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan tavrını koydu

TBMM 27. Dönem 2. Yasama Yılı'nın açılması ile birlikte Genel Kurulda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye sert çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Hiçbir sanayicimizi, hiçbir tüccarımızı, hiçbir çalışanımızı, hiçbir vatandaşımızı vicdan ve ahlak yoksunu tefecilerin, iyi günde ortaya çıkıp kötü günde kaybolan fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 27. Dönem 2. Yasama Yılı açılış konuşması yaparak Türkiye ekonomisine değinerek, "Ekonomide içinden geçtiğimiz hassas dönem, herkes açısından çok daha büyük bir ayrıştırma vesilesi haline dönüşmüştür. Türkiye ekonomisi konusunda ihtiyacı olan reformların neler olduğunu en iyi biz biliyoruz. Ancak bir süredir yaşadığımız ve kurdaki yükselişin sebep olduğu hadiselerin, ülkemizin ekonomik gerçekleriyle, eksikleriyle ilgisi olmadığı açıktır” sözcüklerini kullandı.

ABD İLE ARTIK GÜVENLİ İLİŞKİ KURULAMAZ

ABD ile son zamanlarda yaşanan ilişkilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güya bize bedel ödetmeyi amaçlayan bu yöntem, aslında en büyük zararı orta ve uzun vadede Amerika'ya vermektedir. Çin ve Avrupa Birliği başta olmak üzere pek çok ülkeyle adeta bir ticaret savaşına tutuşan Amerika, Türkiye'ye yönelik ekstra uygulamalarıyla güvenilirliğini iyice yitirmiştir. Bizim yaşadıklarımızdan sonra dünyada hiçbir ülkenin Amerika ile ilişkilerinin geleceğine güvenle bakması artık mümkün değildir. Türkiye ekonomisi, bu tür tehditler ve saldırılarla yıkılmayacak kadar güçlüdür" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.